7 Ünlü İsimden 7 Çalışma Hayatı Tavsiyesi!

Çalışma hayatı, sanıldığından daha stresli ve yorucudur. Özellikle yeni başlayanlar için bu stres ve yorgunlukla mücadele etmek daha zordur. Deneyimli personeller, çalışma hayatındaki kuralları ve incelikleri bilerek hareket eder fakat yeni personeller için alışılması ve uyum sağlanması gereken zorlu bir süreç vardır. Bu süreç içerisinde kendinize ilham kaynağı olabilecek çalışma hayatı tavsiyeleri edinebilirsiniz. İş yaşamınıza ışık tutacak, ilham kaynağı olacak sözlerle yeni çalışma ortamınızda motivasyonunuzu bu tavsiyeleri kendinize hatırlatarak daha başarılı, motive ve iş hayatında etkili biri olabilirsiniz!

Warren Buffett zamanında Thomas Murphy tarafından kendisine söylenen; “Asla unutma Warren, bir adama “Defol” diyeceksen, yarını bekle. Yani bugün çeneni kapalı tut ve yarın da aynı şeyi hissedip hissetmeyeceğini gör.” cümleleri aktarmaktadır.

Virgin Group Kurucu Başkanı Richard Branson ise “Annem her zaman, geçmişe bakmayıp, önümdeki bir sonraki şeye odaklanmam gerektiğini söylerdi. Ben bundan şunu öğrendim, başarısızlık asla kötü bir deneyim değildir, sadece öğrenme eğrisinin bir parçasıdır.” cümleleriyle iş hayatında yaşanabilecek başarısızlıklara karşı ilham kaynağı olmaktadır.

Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, patronu olan Goldman tarafından kendisine şu cümlelerin söylendiğini ifade eder, “Öncelikle, çalışanlarını fikirlerini söylemeye teşvik et, sonra kendi fikirlerini anlat. Bu sayede çalışanların, neden onlara liderlik etmen gerektiğini anlayacaktır.” ve şunu belirtir, “Bir lider olmak istiyorsan önce karşındakine liderlik şansı vermelisin.”.

“Eğer gün içerisinde “Hayır” cevabını yeterli sayıda duymuyorsanız, ya doğru şeyi yapmıyorsunuzdur, ya da kendinizi yeterince zorlamıyorsunuzdur.” diyen Newscred CEO’su Shafqat Islam, iş yaşamında “hayır” kelimesinin önemini vurgulamaktadır. İster deneyimli ister deneyimsiz eleman olun hayır demesini bilmeli, yapamayacağınız iş ve sorumluluklar, katlanamayacağınız olaylar altına girmemelisiniz.

Çevrimiçi iş arama platformu LinkedIn sitesinin CEO’Su Jeff Weiner babasının kendisine söylediği sözleri hatırlatarak, “Çocukluğumda babamın “Kafana koyduğun her şeyi yapabilirsin” demediği tek bir günü bile hatırlamıyorum. Bu cümleyi o kadar sık söylüyordu ki, bir süre sonra ne yazık ki onu duymaya başladım. Söylediği kelimelerin anlamını takdir edebilmeyi o yıllardan çok çok sonra başarabildim.” iş hayatındaki iletişimi ve kelimelerin önemini vurgulamaktadır. Her zaman için az ve öz konuşmak faydalıdır.

The Huffington Post kurucusu ve baş editörü olan Arianna Huffington, “Ne zaman bir şeylere üzülsem ya da onların hakkında şikayet etsem, annemin söylediklerini hatırlarım: Güzel kızım, kanalı değiştir, unutma kumanda sende. Kötü bir sahneyi tekrar tekrar izlemek bir şeyi değiştirmez.”. Sürekli olarak üzüldüğünüz olayları kendinize hatırlatmanız yalnızca motivasyon kaybı olacaktır.

Airbnb sitesinin CEO’su ve kurucusu olan Brian Chesky, “Airbnb’yi ortaya çıkardığımızda, efsanevi yazılımcı ve girişimci hocam Paul Graham şöyle demişti: ‘İnşa edeceğin şey, 100 insanın aşık olacağı bir şey olsun, 1 milyon insanın beğeneceği bir şey değil.’”