Akbank 9 ayda 38,2 milyar TL’lik konsolide net kar elde etti!

Akbank 9 ayda 38,2 milyar TL'lik konsolide net kar elde etti!

Akbank, yılın 9 ayında 38 milyar 223 milyon TL konsolide net kar elde ettiğini açıkladı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank’ın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Binbaşgil:

“Küresel ekonomideki bu belirsizliklere rağmen ülkemiz, büyüme yönünden olumlu ayrışıyor. Türk bankacılık sektörü de ülkemizin sürdürülebilir büyümesini desteklemeyi sürdürüyor. Akbank da sağlam finansalları ve güçlü sermayesiyle Türk ekonomisini desteklemeye devam ediyor.” dedi.

“9 ayda 690 milyar TL kredi desteği sağladık”

Hakan Binbaşgil, yılın 9 ayında ekonomiye sağladıkları kredi desteğini, 561 milyar TL’si nakdi olmak üzere, toplam 690 milyar TL seviyesine çıkardıklarını aktararak, şu bilgileri verdi:

“Toplam mevduatımız 669 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 1 trilyon 69 milyar TL’ye ulaştı. Yüzde 22,2 düzeyinde gerçekleşen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdük. Bankamız, 13 milyar 125 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 38 milyar 223 milyon TL konsolide net kar elde etti. Yılın ilk 9 ayındaki özverili performansları için çalışma arkadaşlarımıza ve bizlere duydukları güven için başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”