Akbank Açık Bankacılık Portalını Kullanıcıları İçin Yeniledi

Akbank Açık Bankacılık Portalını Kullanıcıları İçin Yeniledi
2016 yılında Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen API Portalı, deneyim odaklı tasarımı ve genişletişmiş içeriği ile yenilendi. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Akbank’ın yenilenen açık bankacılık portalı, girişimciler için yepyeni bir deneyime kavuştu. Girişimciler bu yeni deneyimle birlikte, bankanın kullanıma hazır API’lerini inceleyebilme ve bu API’lerle iş fikirlerini hayata geçirecek uygulamalar oluşturabilme imkanına sahip olacak.

“Akbank startup ve fintek ekosistemini ve girişimcileri geçmişten bugüne destekleyen bir banka.”

Kredilerden yatırımlara kadar pek çok farklı alanda sunulan API’ler ile Akbank, açık bankacılık ve servis bankacılığı vizyonu kapsamında en başta fintekler olmak üzere çeşitli iş ortaklarıyla birlikte, finansal servisleri bankacılık ötesine taşımayı hedeflediğini belirtti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Akbank Bireysel ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, bankanın gerek açık bankacılık gerek inovasyon anlamında öncü çalışmalara imza attığını ifade etti. Yüce açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Akbank startup ve fintek ekosistemini ve girişimcileri geçmişten bugüne destekleyen bir banka. Biz yenilikçi şirketlerle ve startuplarla açık bankacılık iş birlikleri yolunda önemli adımlar attık, atmaya devam edeceğiz. Onlara yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirme ve doğru kontaklara ulaşma fırsatı sunmakla kalmıyor, Akbank’ın güçlü teknoloji altyapısı ve servis bankası yetkinlikleriyle start-pların iş modelleri içinde bankacılık servislerini zahmetsizce konumlandırabilecekleri şekilde uçtan uca hizmet sağlıyoruz.

Bu anlamda gerek API portalımızı gerekse de servis bankacılığı kapsamında bütüncül olarak startupların ihtiyaçlarını en kapsamlı ve en hızlı şekilde cevaplayacak yetkinliklerimizi her geçen gün geliştirip zenginleştirerek, iş ortaklarımızla birlikte tüm ekosistemin büyümesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”