Akbank Dönüşüm Akademisi KOBİ’leri Geleceğe Hazırlayacak!

Akbank Dönüşüm Akademisi KOBİ'leri Geleceğe Hazırlayacak!

Akbank, KOBİ’lerin geleceğe hazırlanabilmesi için “Akbank Dönüşüm Akademisi” hizmetini hayata geçirdi. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, dijital ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere pek çok konuda eğitim KOBİ’lere sunulacak. Böylelikle KOBİ’lerin geleceğe hazırlanması sağlanacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “KOBİ’lerin kanal tercihlerinde mobile yönelim eğilimi dikkat çekiyor. Biz de KOBİ’lerimize Akbank Mobil üzerinden hızla ayrıcalıklı bir hizmet sunmaya başladık.” dedi. Binbaşgil açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Başlattığımız KOBİ hareketinin önemli unsurlarından biri de ‘Akbank Dönüşüm Akademisi’. KOBİ’lerimizle geleceğe bu akademinin çatısı altında hazırlanıyoruz. Onlara dijital ve yeşil dönüşümlerinde destek olurken, seminerler, eğitim programları, networking fırsatları ve iş birlikleri sunuyoruz. Türk ekonomisi için birlikte hareket etmenin ve birlikte üretmenin öneminin bilinciyle, başta e-ticaret, e-ihracat, dijital pazarlama, finansal kaynak yönetimi ve kriz yönetimi olmak üzere birçok programı KOBİ’lerimizle buluşturmayı sürdüreceğiz.”

“Dijital dönüşüm projemizin ilk fazını hayata geçirdik.”

Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ise, “KOBİ’lerin dijitalleşmesi, işlerini daha verimli yapabilmeleri, müşteri taleplerini karşılayabilmeleri, maliyetlerini azaltabilmeleri ve işletmelerinin sürdürülebilir olması açısından çok önemli. Buradan hareketle, ocak ayının başında Akbank’la KOBİ Hareketi’ni başlattık ve dijital dönüşüm projemizin ilk fazını hayata geçirdik. Bu kapsamda yakın bir zamanda KOBİ’lerimize Mobilden POS kampanyamızı duyurduk. Akbank Mobil’den POS’a başvuranlar 6 ay POS kullanım ücreti, komisyon ödemiyor ve 10 bin TL’ye kadar yüzde 0 komisyon avantajından faydalanıyorlar. Kaynakların verimli kullanımı ve emisyonların düşük olduğu sürdürülebilir bir ekonomik modele geçiş için kurgulanan Avrupa Yeşil Mutabakatı bildiğiniz üzere KOBİ’lere de bir takım yükümlülükler getiriyor.

Biz de Yeşil Mutabakat’ın gerekliliklerinin farkına varılmasını sağlamak, bu yatırımlar konusunda müşterilerimizi bilgilendirmek ve finansman desteğinin yanı sıra finans dışı ürün ve hizmetlerle KOBİ’lerin yanında olmayı hedefliyoruz. Ayrıca girişimci kadınlara yönelik sunduğumuz finansman desteğine ilave olarak eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetleriyle de yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Dönüşüm Akademisi ile KOBİ’lerin birbirlerinden öğrenme fırsatı bulmasını da hedefliyoruz”

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ise şu ifadelere yer verdi:

“Müşterilerimize, iş yerlerinde kendi müşterilerine sunmak istedikleri deneyimi oluştururken nasıl destek olabiliriz sorusuyla yola çıktık. KOBİ’lerimizin dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve finansal alanda güçlenmelerine katkı sağlayacağına inandığımız e- ticaret, dijital pazarlama, kriz yönetimi gibi pek çok konuda programlar ve seminerler düzenliyoruz. Ayrıca, Dönüşüm Akademisi ile KOBİ’lerin farklı iş birlikleri içerisinde olma, birbirlerinden öğrenme ve pazarda yerini alma fırsatı bulmasını da hedefliyoruz.”

“Bu yolculukta onlara eşlik edecek olmak heyecan verici.’​​​​​​”

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelecek Yüce ise şu sözleri dile getirdi:

“Sektörde de fark yarattığımız bu yenilikçi hareketle finansal yönetim servisleri, akıllı uyarı mekanizmaları ve iç görüler ile müşterilerimizin finansal asistanı olduk. KOBİ müşterilerimizin bankacılık ihtiyaçlarının yanı sıra günlük işleyişlerinde ihtiyaç duydukları muhasebe, e-ticaret entegrasyonu ve İK çözümleri gibi pek çok alanda da iş birliklerimizi artırdık. Şimdi de Akbank Dönüşüm Akademisi ile işini büyütmek ya da yeni iş kurmak isteyen tüm KOBİ’lerimizle bir araya gelip gerçekleştireceğimiz çok sayıda eğitim sayesinde bankacılık ve bankacılık dışı ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde bu yolculukta onlara eşlik edecek olmak heyecan verici.”