Akbank İzmir Depremzedelerinin Yanında Oldu

Akbank İzmir Depremzedelerinin Yanında Oldu
Akbank İzmir Depremzedelerinin Yanında Oldu

Akbank, 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki İzmir depremi sonrasında zor günler geçiren depremzedeleri unutmadı. Flaş bir karar alan Akbank, depremzedelerin kredilerini ve kredi kartlarını 3 ay ve faizsiz olarak erteleme kararı aldı. Meydana gelen 6’nın üzerindeki deprem artçı depremlerle devam ederken bazı binalar yıkıldı, bazı binaların da yıkılma kararı alınarak yıkılmaya başlandı.

Akbank  ise zor günler geçiren İzmir halkının yanında olacağını, onların kredi taksitlerini ve kredi kartı ödemelerini 3 ay boyunca faiz yansıtmadan erteleyeceğini açıkladı. Akbank’ın duyurduğu önemli duyuruda bireysel müşterilerini yalnız bırakmayan banka İzmir’in yanında oldu.

1 Aydan 3 Aya Kadar Erteleme

Akbank’ın, İzmir depremzedelerine talep etmeleri halinde sunduğu erteleme imkanını kapsamında 1 aydan 3 aya kadar faizsiz erteleme sunuyor. Bireysel müşterilerine sunduğu imkan ekstresi gelen Akbank kredi kartları ve tüketici kredi taksitlerini kapsıyor. Akbank, depremden etkilenen serbest meslek sahibi esnafı da unutmadı.

Depremden etkilenen serbest meslek sahibi olan esnaf müşterilerinin de talep etmeleri durumunda kredi ödemeleri ve kredi kartları bireysel müşterileri için aynı şartlarda erteleyecek. Akbank tarafından yapılan açıklamaya göre bireysel müşteriler taleplerini, 444 25 25 numaralı Akbank Müşteri İletişim Merkezlerinden ya da Akbank şubelerinden yapabilecek. Serbest meslek sahibi esnaflar ise taleplerini Akbank Şubelerinden gerçekleştirebilecek.