Akbank LAB “En Başarılı Kurumsal İnovasyon Ekibi” Oldu

Akbank LAB En Başarılı Kurumsal İnovasyon Ekibi Oldu
 Akbank LAB, merkezinin İsveç’te olduğu UBİ Global tarafından gerçekleştirilen ‘etki araştırması’ çerçevesinde “En Başarılı Kurumsal İnovasyon Ekibi” olarak seçildi. Bankanın inovasyonun kurumsal kültürün bir parçası haline gelmesi ve salgında inovasyon çalışmalarının hız kesmeden devam etmesi sebebiyle ön plana çıktığı görüldü. Ek olarak, banka tarafından gerçekleştirilen sürdürülebilirlik odaklı yaklaşım takdir topladı.

İnovasyonun Galibiyeti Zirvede

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Akbank LAB, kuluçka ve hızlandırma programlarını karşılaştıran, kıyaslayan ve kurumlara yönelik araştırma hizmeti sunan UBI Global’in gerçekleştirdiği ‘İnovasyonun Galibiyeti’ çalışmasında zirveye ulaştı.

Her yıl, dünya genelinde 45’i aşkın ülkeden çok sayıda kurumun katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmada, küresel inovasyon ekosisteminin salgın karşısında kendisini nasıl yenilediği araştırma konusu seçildi.

Listeye Katılan İlk Türk Bankası!

Akbank, salgın süresi boyunca göstermiş olduğu inovatif çalışmalarıyla birlikte listeye giren ilk Türk bankası oldu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Akbank Strateji ve İnovasyon Bölüm Başkanı Burcu Küçükünal, inovasyonun Akbank kültürünün önemli bir parçası olduğunu, inovasyon çalışmalarının merkezinde ise Akbank LAB’ın yer aldığını ifade etti.

“En Başarılı Kurumsal İnovasyon Ekibi seçilmekten gurur duyuyoruz”

Konuya yönelik açıklamada bulunan Akbank Strateji ve İnovasyon Bölüm Başkanı Burcu Küçükünal, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Akbank LAB sayesinde değişen müşteri beklentileri ve teknolojiler karşısında Akbank’ı her daim güncel tutacak projelere imza atıyoruz. Sektöre öncülük eden ürün ve hizmetlerle de geleceğin finansal sistemini bugünden müşterilerimize sunuyoruz. Kurumların girişimlerle olan iş birliklerini değerlendiren global bir araştırmada Akbank’ın bir başarı hikayesi olarak yer almasında, sayısız iş ortağıyla gerçekleştirdiğimiz 30’a yakın kavram kanıtlama projesinin önemli rol oynadığını düşünüyoruz. Bütün bu faaliyetlerimizle UBI Global’in gerçekleştirdiği bu önemli çalışma içerisinde yer almaktan ve ‘En Başarılı Kurumsal İnovasyon Ekibi’ seçilmekten gurur duyuyoruz.”