Akbank Müfettiş Yardımcısı İlanı Yayımladı!

Akbank Müfettiş Yardımcısı İlanı Yayımladı!

Akbank tarafından “Müfettiş Yardımcısı” pozisyonunda görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Adaylarda herhangi bir deneyim aranmadığını da belirten banka, bankacılık alanında büyük bir adım atmak isteyen tüm adayların başvuru yapabileceğini dile getirdi.

Akbank Müfettiş Yardımcısı Programı Nedir?

Akbank tarafından yayımlanan iş ilanında “Müfettiş Yardımcısı” ve “Müfettiş Yardımcısı Programı” yer almaktadır. Deneyim sahibi olan adaylar “Müfettiş Yardımcısı” olarak değerlendirilirken, henüz bankacılık alanında bir deneyim elde etmeyen kişiler “Müfettiş Yardımcısı Programı” üzerinden değerlendirilmektedir.

Bu kapsamda tüm adaylar, 3 ile 6 hafta arasında değişen bir eğitim programına dahil edilmektedir. Bu eğitimler Genel Müdürlük binasında ya da farklı Akbank şubelerinde gerçekleşmektedir. Adaylar, bu eğitimden sonra Müfettiş Yardımcısı olabilmektedir. Yine banka tarafından sunulan bir diğer imkan ise Müfettiş Yardımcısı olarak yer alan personellerin, 6 aylık dönemler boyunca, Akbank Akademi’de yer alan eğitim programlarına katılım sağlayarak 18 ile 24 ay içerisinde “Müfettiş” olabilmesidir.

Akbank Müfettiş Yardımcısı Başvuru Şartları

  • Üniversitelerin “örgün” eğitim veren lisans bölümlerinden mezun olmak
  • Son 2 yıl içerisinde TOEFL sınavından en az 75 (IBT) puan almış olmak ya da bu durumu belgelemek

Eğer adaylar arasında;

  • Robert Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Lisesi veya Tarsus Amerikan Lisesi’nden mezun olanlar
  • Lisans veya lisansüstü eğitimlerini; Boğaziçi, O.D.T.Ü., Bilkent, Sabancı veya Koç Üniversitelerinde tamamlamış olanlar,
  • Lise, lisans veya lisansüstü eğitimini yurtdışındaki resmi dili İngilizce olan ülkelerde tamamlamış olanlar

var ise bu adaylarda herhangi bir şekilde “Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı/Puanı/Belgesi” aranmamaktadır!

İşe Alım Süreci Nasıl Gerçekleşecek?

Adayların Müfettiş Yardımcısı pozisyonu için başvuru yaptıktan sonraki işe alım süreçleri aşağıdaki gibi ilerleyecektir:

  1. Başvuru: Bu adımda adayların Akbank Kariyer Mobil Uygulaması ya da web sitesi üzerinden Profil oluşturması ve başvurularını gerçekleştirmesi gereklidir.
  2. Online Uygulamalar: Katılımcılara Genel Yetenek ve Kişilik Envanteri uygulaması gerçekleştirilecektir.
  3. Mülakat: Akbank İK Yetkilileri ile birlikte birebir/online görüşmeler yapılacaktır.
  4. İşe Alım: Mülakattan başarılı bir şekilde ayrılan adaylar Akbank Akademi içerisine 4 ile 8 hafta arasında süren eğitim programına katılmaya hak kazanır. Bu eğitimi tamamlayan bireyler Müfettiş Yardımcısı olarak kariyer yaşamlarına başlar.

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Akbank tarafından bu pozisyon için belirlenen son başvuru tarihi 15 Ocak 2021 olarak yer almıştır. Katılımcılar, bu tarihe kadar özgeçmişlerini aşağıda yer alan başvuru linklerini kullanarak gerçekleştirebilmektedir.

https://www.linkedin.com/jobs/view/2865192913/

https://kariyer.akbank.com/JobSearchMaster