Akbank ReFi Hackathon için başvurular açıldı

Akbank ReFi Hackathon için başvurular açıldı

Akbank LAB tarafından her sene düzenlenen ve bu yıl Onarıcı Finans teması ile gerçekleştirilen “Akbank ReFİ Hackthon” için başvurular alınmaya başlandı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank LAB, 2016 yılında kurulduğu günden bu yana yenilikçi fikirlerin hem kuruma hem de girişimcilik ekosistemine kazandırılması sürecinde aktif rol almak adına hareket ediyor.

Bu kapsamda her sene düzenli olarak gerçekleştirilen hackathonlara bir yenisini ekleyen banka, geçtiğimiz dönemlerde sırasıyla Code: Parasal Konular ile dijital bireysel bankacılık ihtiyaçlarına, Code: Yarının Bankacılığı ile birikim alışkanlıklarına, Code: KOBİ Online ile KOBİ’lerin dijitalleşmelerine ve Gelecek için Sürdürülebilir Finans ile sürdürülebilir finansal sistemlere odaklanmıştı. Akbank bu sene odağını ise, “Onarıcı Finans” temasını ele alarak gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Avalanche platformu kullanılacak

‘Akbank ReFi Hackathon’ ile iklim değişikliği, çevre kirliliği ve karbon salınımı gibi hayatı etkileyen küresel sorunlara Web3 teknolojilerinden faydalanan çözümler üretilmesi planlıyor. Web3 teknolojileri altyapısı olarak ise Avalanche platformu kullanılacak. Banka böylelikle bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Avalanche ağı iş birliği ile Türkiye’de bir banka tarafından blok zincir ağı üzerinde düzenlenecek ilk hackathon gerçekleştirilecek.

Birinci olan ekibe 100 bin TL ödül!

30 Eylül – 2 Ekim’de Sabancı Center’da fiziksel olarak gerçekleştirilecek Akbank ReFi Hackathon’da katılımcılar Avalanche platformu üzerinde 48 saat içerisinde fikirlerini sıfırdan geliştirecekler. 2 Ekim’de final yapılacak. En başarılı 3 ekip, jüri tarafından değerlendirilecek. Birinci olan ekibe 100 bin TL, ikinci olan ekibe 60 bin TL ve üçüncü olan ekibe ise 40 bin TL ödül verilecek.

“Hackathon’un yaratıcı gücüne inanıyoruz.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce:

“Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve yakaladığı fırsatları hızlıca değerlendirerek Türkiye’nin en inovatif çözümlerine dönüştüren Akbank, geleceğin bankacılık anlayışını blok zinciri ekosistemine ilgi duyan gönüllülerle birlikte inşa etmeye devam ediyor. Hackathon’un yaratıcı gücüne inanıyoruz. ‘Akbank ReFi Hackathon’, Web3 dönüşümü ile etki ekosistemi üzerinden insanın ve dünyanın onarım sürecine katkıda bulunan yeni bir ekonomi tasarlayacak tüm inovatif fikirlere açık.” dedi.