Akbank’la KOBİ Hareketi Başladı!

Akbank'la KOBİ Hareketi Başladı!
Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, tüzel müşteriler için “Akbank’la KOBİ Hareketi” başlatıldı. Oğuz, “Akbank’la KOBİ Hareketi kapsamında, KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarına göre bankacılık ürünleri ve bankacılık dışı avantajlar içeren paketler oluşturup, bu paketlerin mobil kanaldan self-servis aracılığıyla hızlı bir deneyimle sunulabilmesini amaçladık.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de Bir İlk Gerçekleştirilecek

Akbank tüzel müşterilerine yönelik hazırlanan ve yeni ürün/hizmetlerin tanıtılması amacıyla düzenlenen basın toplantısında “Akbank’la KOBİ Hareketi” tanıtıldı. Toplantıda Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Oğuz ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil konuşma gerçekleştirdi. Oğuz ve Binbaşgil’in liderliğinde Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Banka olarak çok kapsamlı bir KOBİ Hareketi başlatmış olduklarına dikkat çekildi.

Türkiye İhracatının Yüzde 60’ını KOBİ’ler Oluşturuyor

Konuyla ilgili olarak konuşma yapan KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Türkiye’de yaklaşık 3,5 milyon küçük ve orta ölçekli işletmenin bulunduğunu söyledi. Bu işletmeler ile birlikte, yeni ekonominin ihtiyaçlarına bağlı olarak yeni şirketlerin de hayata geçtiğine dikkat çekti.

Ek olarak, ihracatın Türkiye ekonomisi için önemine işaret eden Oğuz, geçtiğimiz yıl içerisinde Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 60’ının KOBİ’ler tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. Oğuz, Akbank olarak KOBİ’lerin ihtiyaçlarına ve yeni ekonomiye yönelik olarak bir takım yeni ürün ve hizmetleri devreye alacaklarını da belirtti.

KOBİ’lerin ihtiyaçlarına göre bankacılık ürünlerini ve banka dışı avantajlarını içeren paketler oluşturduklarını söyleyen Oğuz, bu paketlerin mobil kanaldan self-servis aracılığıyla hızlı bir deneyimle sunulabilmesini amaçladıklarını ifade etti. KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı, “Bu kapsamda ilk aşamada, KOBİ’lerimize E-Ticarete Hoş geldin ve Vaktini Nakite Çevir Paketimizi sunuyoruz. Geri kalan paketlerimizi ise yıl içinde kademeli olarak sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kadın KOBİ’lere Akbank’tan Destek!

Bülent Oğuz, Akbank olarak kadın KOBİ’lere vermiş oldukları finansman desteğini arttırmak ve kolaylaştırmak amacıyla harekete geçtiklerini söyledi. Açıklamalarına şu cümleleriyle devam etti:

“Akbank olarak, kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lerimizi desteklemek ve onların finansmana erişimini kolaylaştırmak üzere, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile birlikte harekete geçtik. Avrupa Birliği (AB) ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da desteklenen ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamında 50 milyon dolar EBRD kaynağı ve yüzde 80 KGF teminat desteği ile sunduğumuz ‘Kadın KOBİ Paketi’ kapsamında teminat yaratmakta güçlük çeken kadın KOBİ’lerimize 12 aya kadar ödemesiz dönemli, uygun faiz oranlarıyla 12 milyon TL’ye kadar taksitli ticari kredi imkânı sunuyoruz. Ayrıca krediden faydalanan KOBİ’lerimiz 1 yıl boyunca para transferlerini de ücretsiz gerçekleştirebiliyor. Paket kapsamında, yeni POS müşterilerimize avantajlı komisyon oranı, POS hizmet ücretinde yüzde 50 indirim ve yeni ticari kart müşterilerimize ise chip-para fırsatı sunuyoruz. Sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişim için kadınların ekonomiye daha çok ve aktif katılımının öneminin bilincindeyiz. Kadın KOBİ’lerimizi farklı iş birlikleriyle desteklemeye devam edeceğiz.”

Kadın Girişimcilere Özel Faiz Avantajı!

Kadın girişimcileri de sonuna kadar desteklediklerini belirten Oğuz, Akbank olarak KOBİ’lerin dijitalleşmesi ve finansal açıdan daha da güçlenmesi hedefiyle Akbank Dönüşüm Akademisi’ni oluşturduklarını açıkladı. Bu kapsamda, KOBİ’lere gündemi yakalama imkanı veren seminerler, özelleştirilmiş eğitim programları, networking ve iş birlikleriyle finansal ve dijital dönüşüm için harekete geçme fırsatı sunacakları bir yapıya sahip olduklarını ifade etti.

Böylelikle ticaret hacmini artırmak, iş geliştirmek, global pazarda yer edinmek ve ticari faaliyetlerinde dijital dönüşümü hızlandırmak isteyen KOBİ’lere, Akbank olarak, istedikleri ölçüde hizmet verebileceklerini söyledi. Oğuz, kadın girişimcilere özel olarak kullandırılan kredilerin faiz oranlarıyla ilgili açıklamalarda da bulundu:

Faiz statik bir konu değil, çok değişken bir konu. Özellikle son dönemdeki gelişmelere paralel olarak mümkün olan en uygun faizlerle bunu yapmaya çalışıyoruz ama sabit bir faiz seviyesi yok. Bizim şu anda yapabildiğimiz, banka içerisinde normal uygulamış olduğumuz yıllık kredi faizlerine göre 200 baz puan altında fiyatlamak. Dolayısıyla değişken bir faiz var.” dedi.