Albaraka Türk Kolay Adres Sistemine Geçti

Albaraka Türk Kolay Adres Sistemine Geçti
Albaraka Türk Kolay Adres Sistemine Geçti

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre Albaraka Türk müşterileri artık IBAN numarası olmadan kolaylıkla para transferi yapabilecekler. Dijital kanallar üzerinden gerçekleşecek kolay para transferi haftanın 7 günü ve 24 boyunca yapılabilecek. Albaraka Türk’ün yaptığı açıklamaya göre, müşterilerin kolay para transferi gerçekleştirmesi deneyim açısında daha konforlu hale gelmiş olacak.

Yeni uygulama sayesinde Albaraka Türk müşterileri para transferleri esnasında hesap numarası ya da IBAN numarasına gerek kalmadan transfer yapabilecekler. Hesap numarası ya da IBAN numarası yerine Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, telefon numarası, vergi kimlik numarası, pasaport ya da e-posta adresi yeterli olacak. Yabancı kimliğe sahip kullanıcılara da yabancı kimlik numaraları üzerinden kolaylıkla para transferi yapılabilecek.

IBAN Yerine Telefon Numarası

İlk olarak 18 Aralık 2020 tarihinde hayata geçen FAST sistemi pilot olarak müşterilere sunulacak. Albaraka Türk müşterileri 8 Ocak 2021 tarihi itibarıyla rahatlıkla kolay adres sitemini kullanabilecekler. Para transferlerinde saat kısıtlamasının da kalkması ile müşteriler haftanın 7 günü ve 24 saati boyunca kolaylıkla para transfer işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Tüm bankaların geçecek olduğu sistem sayesinde para transfer işlemleri artık daha kolay olacak ve herhangi bir kısıtlama söz konusu olmayacak.