Albaraka Yönetiminde Bir İstifa Gerçekleşti

Albaraka Türk Katılım Bankası yönetim kurulu üyesi olan Wasim Ahmed Abdul Wahap, aldığı bir karar sonrasında istifa ettiğini açıkladı. Alınan kararı Albaraka Türk, Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla yaptı. İstifanın neden gerçekleştiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Wasim Ahmed Abdul Wahap Kimdir?

1966 yılında Pakistan’ın Karaçi şehrinde doğan Wasim Ahmed Abdul Wahap, Lisans eğitimini de burada gerçekleştirdi. Karaçi Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra, yüksek lisans derecesini yine burada gerçekleştirdi.

CIBAFI tarafından verilen İslami Bankacılık sertifikasını alan Wahap, London Business Scholl’da yönetim geliştirme programı gerçekleştirdi. Programı başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra Dünya Bankası Enstitüsü kapsamında proje finansmanı eğitimini tamamladı. Aldığı eğitimler ve yaptığı çalışmalar sonucunda; sermaye yatırımları, İslami Finansal sektör gelişimi, finansal katılım ve ürün yönetimi gibi çeşitli konularda 20 yıldan fazla bir deneyime sahip olduğu açıklanmıştı.

İlk defa 1989 yılında Philips’te Ürün Müdürü olarak çalışmaya başlayan Wahap, birkaç yıl sonra Unilever’e geçiş yaptı. Ardından İslam Kalkınma Bankası’nda çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. 2019 yılının Mart ayında ise Albaraka Türk’ün yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti. Ancak gelen son haberlerle birlikte istifasını verdiği belirlendi.