Avrupa’nın En İyi Şirketleri Arasında Kuveyt Türk’te Yer Alıyor

Great Place to Work Enstitüsü, Avrupa’nın En İyi İşverenlerini belirledi. Ülkemizde faaliyet gösteren şirketlerin de yer aldığı listenin 500 ve üzeri çalışan kategorisinde Kuveyt Türk’te 30. sırda yer alıyor.

Great Place to Work, 30 yıla dayanan tecrübesiyle Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesini açıkladı. Liste, 19 ülkeyi, 3 binden fazla işletmeyi ve yaklaşık olarak 1,5 milyon çalışanı kapsıyor. Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesini oluşturulurken şirketlerin, insan odaklı yaklaşım, çalışan odaklı yönetim, etkili yönetim gibi anlayışlara sahip olmalarına dikkat ediliyor.

Listede, 20-49 çalışan sayısına sahip 20 şirket, 50-499 çalışan sayısına sahip 50 şirket ve 500 ve üzeri çalışan sayısına sahip şirketler kategorisinde 30 şirket yer alıyor.

Kuveyt Türk, “500 ve üzeri çalışan sayısına sahip şirketler” kategorisinde yer aldı. Kuveyt Türk, Nisan ayında açıklanan Great Place to Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2020 listesinde “500 ve üzeri çalışan sayısına sahip şirketler” kategorisinde birinci olurken “Finansın En iyi İşvereni”o olarak da ödül almıştı.

Kurum Kültürüne Yatırımları Artıyor! 

Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Avrupa’nın En İyi İşverenleri araştırmamıza geçen yıl 2 binin üzerinde şirket katılmıştı. Bu yıl katılımcı şirket sayısı 3 binin üzerine çıktı. Her yıl kurum kültürü ve kültür dönüşümü çalışmalarımızı genişleterek daha fazla çalışana ve şirkete dokunuyoruz.

Çalışanı merkeze alan, takım ruhunu ve güveni ön plana çıkaran şirketler, ekonomik açıdan performanslarını daha ileri bir noktaya taşıyor. Bizler de şirketlere kurum kültürlerindeki aksiyon alanlarını belirlemeleri için ölçümleme yapıyor, bu ölçümlemeler sonrası yol haritamız ile destek olarak yüksek güven kültürü danışmanlığı hizmeti veriyoruz.

Ülkemizde de farklı sektörler ve büyüklükteki şirketlerin katılımına açık olan Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesi ve araştırması sürecine katılan şirketler, analizlerimiz neticesinde başarı elde etmeleri durumunda Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesine aday olabiliyorlar. İçerisinde bulunduğumuz araştırma yılına tüm şirketlerimizi davet ediyoruz. Önümüzdeki yıl daha fazla şirketimizi Avrupa listesinde görmek istiyoruz.” dedi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası İnsan Kaynakları, Eğitim ve Kalite Grup Müdürü olan Semih Sel, ”Kurum kültürünü ayakta tutan ve geliştiren stratejilerle geleceğe sağlam adımlarla ilerliyoruz. Çalışan perspektifinden bakıldığında “önce çalışan” prensibiyle ‘harika bir iş yeri’ olarak görülmeyi her zaman önemsedik ve yönetim anlayışımızı bu yönde şekillendirdik. Kuveyt Türk olarak bu bakış açımızın Türkiye’de olduğu gibi, Avrupa’da da duyulması bizleri memnun ediyor.” ifadelerini kullandı.