“Az Riskli Kredi Notuna” Ne Kadar Kredi Çıkar?

"Az Riskli Kredi Notuna" Ne Kadar Kredi Çıkar?

Az Riskli Kredi Notuna Ne Kadar Kredi Çıkar? –  Az riskli kredi notu ile kredi alınıp alınamayacağı kredi notu düşük olan kişiler tarafından merak ediliyor. Bilindiği üzere kredi notu, kredi alma şansını doğrudan etkiliyor.

Eğer herhangi bir bankadan kredi almak istiyorsanız kredi notunuzun yüksek olması oldukça önem taşıyor. Günümüzde düşük kredi notuna sahip kişilere kredi veren bankalar da bulmak mümkün ancak bunun için iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Aynı zamanda kredi notu bir bankadan ne kadar kredi alabileceğiniz ile de ilişkili olarak karşımıza çıkıyor. Az riskli kredi notu ile ne kadar kredi alınabileceği merak ediliyor. Yazının devamında kredi notunun ne olduğuna ilişkin bilgi alabilirsiniz.

Kredi Notu Nedir?

Herhangi bir bankadan kredi talep ettiğiniz zaman banka sizin kredi sicilinize göre işlem yapmaktadır. Kredi siciliniz aslında sizin finansal yükümlülüklerinizi nasıl değerlendirdiğiniz ile ilişkilidir. Kredi sicilinin belirlenmesi kredi geçmişi ile mümkün olmakta ve bu veriler bankalar ile paylaşılmaktadır. Aynı zamanda kredi geçmişiniz incelenerek size bir kredi notu verilmektedir. Kredi notları 1 ila 1900 arasında değişmekle birlikte, sizin kredi alıp alamayacağınız konusunda en belirleyici etmen olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilebilir?

Herhangi bir banka üzerinden finansal talepte bulunmanız durumunda talebinizin kabul edilip edilmeyeceği konusunda tek ölçüt kredi notu olmasa bile bunun en önemli ölçüt olduğu bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla kredi talebinin onaylanması için kredi notunuzun yüksek olması önem taşır. Kredi notu temelde zaman içerisinde yükselip düşebilen bir sayısal değerdir. Yani düşük kredi notu zaman içerisinde yükseltilebilir. Düşük kredi notunu yükseltmek için,

  • Borcunuz ile gelirinizi doğru oranda tutmanız,
  • Kredi kartı borçlarınızı düzenli bir şekilde ve geciktirmeden ödemeniz,
  • Fatura ödemelerinizi zamanında gerçekleştirmeniz,
  • Aktif olarak kullanmadığınız banka hesaplarını kapatmanız,
  • Ödemekle yükümlü olduğunuz kredileri mutlaka size verilen vade içerisinde ödemeniz,

Gerekmektedir. Aynı zamanda aktif olarak kullanılan ve ödemelerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirildiği bir kredi kartına sahip olmak da kredi notunuzun hızlı bir şekilde yükselmesinde etkili olabilmektedir.

Az Riskli Kredi Notu ile Kredi Alınabilir Mi?

Kredi notunun çok iyi – en riskli uçları arasında incelendiği bilinmektedir. 1100-1499 puan aralığı az riskli kredi notu olarak sınıflandırılırken, bu aralıkta kredi notuna sahip kişiler kredi alıp alamayacaklarını merak etmektedir. Bankaların kredi notunun iyi olmasına önem verdiği bilinen bir gerçektir ve düşük kredi notu ile kimi zaman kredi bulunabiliyor olsa da bankalardan ret yanıtı alma ihtimali yükselir. Ancak bu düşük kredi notuna sahip kişilerin asla kredi alamayacakları anlamın gelmemektedir. Az riskli kredi notu söz konusu olduğunda bankalar kararsızlığa düşebilse de genellikle çok iyi, iyi ve az riskli kredi notuna kredi verildiği bilinmektedir.