Bakan Varank: 3. Çeyrekte Yüzde 6,7 Büyümeyi Başardık

Bakan Varank: 3. Çeyrekte Yüzde 6,7 Büyümeyi Başardık
Bakan Varank: 3. Çeyrekte Yüzde 6,7 Büyümeyi Başardık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bakan Varank, üçüncü çeyrekte hedeflenen büyümeyi başardıklarını ifade etti. Varank’ın ifadelerinde “Türkiye sağlam bir üretim altyapısına sahip. Üretimin ve ertelenen talebin de katkısıyla salgın sonrası 3. çeyrekte % 6,7 büyümeyi başardık.” cümleleri yer aldı.

Bakan Varan ekonomiye yönelik yaptığı değerlendirmelerde Türkiye’nin sağlam bir üretim altyapısına sahip olduğunu da söyledi. Üretim ve ertelenen talebin katkısı ile birlikte üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyümenin başarıldığını dile getirdi. Varank, “Hedefimiz, büyümeyi sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde sürdürmek.” dedi.

Bakan Varank Twitter Hesabından Paylaşım Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından ekonomiye yönelik değerlendirmelerini sundu. Yaptığı paylaşımlarda, Türkiye İstatistik Kurumunca açıklanan yılın üçüncü çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını yayımladı ve bu sonuçları yorumladı.

Türkiye’nin sağlam bir üretim altyapısına sahip olduğunu bilhassa belirten Bakan, yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“Üretimin ve ertelenen talebin de katkısıyla salgın sonrası üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyümeyi başardık. Pandeminin seyrine bağlı olarak önümüzdeki dönemi planlıyoruz. Hedefimiz, büyümeyi sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde sürdürmek.”

Birlikten Kuvvet Doğar

Varank bu paylaşımlarından önce Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile bir araya geldiklerini ve ekonomik büyüme yolunda yeni reformlar oluşturduklarını ifade etmişti. Bakan bu paylaşımında;

“Ekonomide yeni reform ve atılım dönemi vizyonumuz çerçevesinde, özel sektör öncülüğünde bir büyüme için; sektörlerin nabzını tutuyoruz. Hazine ve Maliye Bakanımız @lutfielvan başkanlığında, @TOBBiletisim sektör meclisleriyle bir araya geldik. Birlikten kuvvet doğar!” demişti.