Bank of America Analistleri Altın Artışını Öngörüyor

Bank of America Analistleri Altın Artışını Öngörüyor
Bank of America Analistleri Altın Artışını Öngörüyor

Finans Gündem’de yer alan habere göre Bank of America Securities analiz uzmanları, 2021 yılında altın piyasasının aşı olasılığı ile artacağına değindi. Bank of America’nın Metal Stratejisti Michael Widmer ve Küresel Emtia ve Türev Araştırma Başkanı Francisco Blanch 2021 raporunu hazırladı.

Hazırlanan raporda altın tahminlerinde önem arz eden bir değişikliğin yer aldığının altını çizdiler. Bank of America analiz uzmanlarının 2021 için hazırladığı raporuna göre altın fiyatını 3.000 dolar/ons hedeine ulaşacağı beklentiler arasında yer alıyor.

Altın Konusunda Nötr Durumdayız

Küresel Emtia ve Türev Araştırma Başkanı Francisco Blanch, “Artık altın konusunda nötr durumdayız. Uzun vadeli faiz oranlarının yükselme riskini görüyoruz.” dedi. Tahminler 2021 için güncellendi. Güncelleme sonucunda ise öngörüler arasında altının artacağı düşünülüyor olması dikkat çekti.

Bank of America’nın öngörüleri arasında, 2021 için güncellediği tahminlerinde altın fiyatlarının yıllık olarak ortalama 2.063 dolar/ons civarlarında seyredeceği  yer alıyor. Bank of America Securities analiz uzmanları 2021’de “Küresel ekonomi açıldıkça, altın daha fazla zorlukla karşılaşacak ve bu da 3.000 dolar/ons’a ulaşmayı zorlaştırıyor.” dedi.