Banka Hesabına Haciz Konulursa Ne Olur?

Banka Hesabına Haciz Konulursa Ne Olur?
Banka Hesabına Haciz Konulursa Ne Olur?

Banka Hesabına Haciz Konulursa Ne Olur? – Borcu olanların ve bu borcu ödeyecek maddi gücün olmaması durumunda karşılaştığı en önemli sorunlardandır.

Borçlunun hesabına haciz konulabilir ve borç bu yolla temin edilebilir. Hatta sadece banka hesabına değiş taşınır taşınmaz mallarına da haciz konulabilmektedir. Banka hesabına haciz konulursa ne olur? Çözümünü borçlu aramaya ve çözümünü bulmaya çalışmaktadır.

Banka Hesabına Haciz Konulursa Ne Olur?

Haciz işlemi uyguladığı anda banka hesabında bulunan ve daha sonra bulunacak olan para bloke edilmektedir. Borçlu da bu blokenin ve haciz işleminin kalkması için talepte bulunabilmektedir. Banka hesabına haciz konulursa borçlu icra müdürlüğüne araç gibi mallarını bildirebilir ve bu mallar uygun görüldüğü takdirde haciz statüsüne girebilir. Eğer alacaklı bu durumu kabul etmezse borçlu icra müdürlüğüne gidip banka hesabındaki haczin kaldırılmasını talep etmektedir. Bu durumda banka haczi nasıl kaldırılır?

Alacaklının kabul etmesi durumunda da mal taşınabilir ise 6 ay ya da 1 yıl süre içerisinde satmasını talep eder. Bu talebin icra müdürlüğünde gerçekleşmesi halinde bankaya bildirilmesiyle banka koyduğu haczi kaldırır. Bu işlem sonucunda borçlu banka hesabına kavuşacaktır. Ancak sürecin karışıklığa uğramaması adına sıkı takip edilmesi gerektiği önerilmektedir.

Bakıldığında az miktar bir borç maalesef milyonlarca liralık mevduatlara bloke konulmasına sebep olmaktadır. Banka hesabına haciz konulursa ne olur? Sorusu da tamamen bu sorumsuzlu adil olmayan sonuca ulaştırır. İşte bu noktada borçlu borcu ödendiği anda banka haczi kalkacağından son ana kadar bunu ertelemekte fayda yok aksine zarar vardır.

Borcunuzu Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan Vergi Dairesi uygulamasıyla 1189’a göndereceğiniz kısa mesaj sayesinde borcunuzu nasıl öğrenebilirsiniz? Sorununu çözebilirsiniz. BORC TCK NO ANNE KIZLIK SOYADI İLK İKİ KARAKTER yazıp 1189’a göndermeniz oldukça kolay.

Borç ödeme yolları bilgisi için de 4440189’u aramanızla mümkün. Borçlular borcun ciddiyetini ve haczin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ettikleri kadar nelerin haczedilebileceğini de sorgulamaktadır. Neler haczedilebilir? Boru olan herkesin son adımda merak ettiği bir sorudur. Bunları sıralayacak olursak gayrimenkul, kara, deniz ve hava taşıtları, banka hesapları, hisse tahvil bono, iş makineleri ve üçüncü kişilerdeki mal ve haklar.

Borçlu olmanız durumunda banka avukatı banka hesabınızda yer alan parayı görebilmektedir. Bu da hesaptaki paraya el koymalarına sebep olmaktadır. O yüzden ödenmeyen borçlarınızı icra yoluyla tahsil etmeye çalışacaklardır. Ayrıca şunu da bilmenizde fayda var, icra konularında mahkeme kararına dahi bakılmadan İcra Müdürü memura haciz emri verebilmektedir. Bu da sadece banka hesabınız değil borcunuzu karşılayacak her şeye el konulması demektir.

Bunu bazen icra memuru yapmaz banka avukatı da yapabilir. Üstelik sadece paranıza el koymayıp bankadaki altın, mücevher gibi değerli eşyalarınıza el konulabilmektedir. Borcun hafife alınması durumunda banka hesabına haciz konulursa ne olur? Gibi çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz.