Banka Satış Personellerine Kariyerleri İçin Tavsiyeler!

Satış, üretimle birlikte hayatımızın içerisine girmiş bir kavram olarak ifade ediliyor. Geçmişten bugüne kadar pek çok yönden değişim görmüş ve çeşitli evrelerden geçmiş. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte satış kanalları ve sektördeki yeri de değişmeye başladı. Her geçen gün yeni taktikler ve yeni ipuçları ile birlikte sürekli gelişim gösteren bir alan olarak ifade ediliyor.

Bankacılık sektörünün de büyük bir kısmı satış odaklı olarak ilerliyor. Banka satış personelleri sektörün yapı taşları olarak ifade ediliyor. Dinamik olarak banka ürün ve hizmetlerinin satışını gerçekleştiren çalışanların gündemi takip etmeleri, kendilerini geliştirmeleri ve sektöre hakim olmaları önemli. Bankacılık sektöründe satış temsilcisi olarak çalışan, sektörde kariyer hedefi olan kişilerin mutlaka bilmeleri  gereken ve kariyer yaşamlarına etkili olacak bazı noktalar bulunuyor. Peki banka satış personelleri nelere dikkat etmeliler?

Değer Yaratmak Önemli!

Düz bir satış tekniği müşteriyi etkilemek için yeterli olmaz. Yapılan satışın bankaya kattığı değer kadar müşteriye de değer katması gerekmektedir. Satılması istenen ürün ya da hizmetin karşı taraf için doğru ürün ve hizmet olduğundan ve değer katacağından emin olmanız gerekmektedir. Bu değer kavramı ile satışa bir anlam katabilirsiniz. Değer yaratabilmek, sektörde sizin tercih edilme oranınızı da artıracaktır. Bu da kariyeriniz için önemli bir avantaj sağlayabilir.

Satış Kitlenizi Tanıyın!

Satış yaptığınız ürün ya da hizmet illaki belirli bir kitleye hitap ediyordur. Bu durumda kitle belirlerken doğru parametreler üzerinden hareket etmeniz gerekir. Kitlenizi tanımak için uzun saatler harcayabilirsiniz. Bu durum yorucu görünebilir ancak bu sürecin kariyerinize katacakları son derece önemlidir. Kitlenizi doğru tanıdıktan sonra atacağınız adımlar buna göre şekillenecektir. Bu sayede sağlam ilişkiler kurarak karşı tarafın güvenini de kazanabilirsiniz. Bir müşterinin sadakatini kazanmak, satışlarınızı artırmak açısından da son derece önemlidir.

Disiplini Elden Bırakmayın!

Bir satış personelinin sahip olması gereken ilk özellik disiplindir. Tüm satış guruları tarafından dile getirilen bu durum sayesinde, daha düzenli bir program hazırlama imkanı bulursunuz. Müşterilerin isteklerini ve beklentilerini doğru şekilde yerine getirmek için harekete geçecek zamanı kendinizde bulursunuz. Bankacılık disiplin üzerine kurulu bir sistemdir. İşlerin aksaması ya da çeşitli güvensizliklerin oluşması gibi durumlar tolere edilemez. Personellerin öz disiplinini karşı tarafa yansıtmış olmaları, müşteriyi de memnun edecek ve işini iyi yaptığı izlenimi verecektir. Telefonda bir satış yapıyor olsanız dahi, giyiminize özen göstermeniz işinize duyduğunuz saygıyı gösterecek ve bir süre sonra fiziksel duruş ve tavrınızın davranışlarınıza yansıdığını göreceksiniz.

Güncel Olun!

Bankacılık sektörünün olmazsa olmazları arasında yer alan teknoloji, toplum, ekonomi gibi alanlar, günlük hayat içerisinde sürekli hareket halinde ilerliyor. Sürekli değişim ve gelişim halinde olması sebebiyle, değişimlere ve gelişmelere uyum sağlamak gerekiyor. Gündemi takip edemediğiniz, ürün ve hizmetlere uzak kaldığınız, teknolojiyi yerinde kullanamadığınız ve bankacılığın ana dalı olan ekonomiden uzak kaldığınız anda satışlarınızın yetersizleşmeye başladığını görebilirsiniz. Bu durum verimli çalışma sisteminizi olumsuz etkileyecek ve hem banka müdürünün hem de müşterilerinizin gözünde intiba kaybetmenize neden olacaktır.