Bankacılık Finans Bölümü

Bankacılık ve Finans bölümü, temelinde giderek küreselleşen dünya şartları içerisinde teorik ve uygulamalı olarak ülkenin koşullarına uygun biçimde bankalarda, finans kurumlarında ya da çeşitli para kaynaklı firmalarda çalışmak için eleman yetiştirir.

Ekonominin sürekli bir devinim içerisinde olduğu düşünüldüğü zaman banka ve finans kurumlarında, fonların değerlendirilmesi ve yönetilmesinin yanı sıra ekonomik dengelerin de korunması için önemli çalışmaların ve değerlendirmelerin yapılması son derece önemli. Ülkemize ekonomik dengelerin gözetilmesi için nitelikli elemanlara her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.

Bankacılık ve Finans Bölümü içerisinde asıl amaç bankacılık sektörü başta olmak üzere tüm finans sektörü için nitelikli, uzman ve üst düzey personel yetiştirilmesi asıl hedef olarak belirlenmiştir. Son dönemlerde küreselleşmenin yoğun bir şekilde yaşandığı düşünüldüğü zaman ekonomik alanda yaşanan değişimler de takip edilmesi güç bir hale gelmiştir. Yaşanan büyük değişime uyum sağlamak için finansal açıdan yetkin kişilere ihtiyaç duyulmaktadır.

Ülkemizde her daim finans sektörünü iyi tahlil eden, yaşanan değişimlere uyum sağlayabilen, küresel rekabeti görüp, fırsatları iyi değerlendirebilecek kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. Her ülkede olduğu gibi gelişen dünya ile ülkemizde de ekonomik veriler hızla artmaktadır. Banka ve finans kurumlarının verdiği hizmetler her geçen yıl biraz daha arttığı için çalışma performansı gösterilen departmanlar da giderek artmaktadır. Finans sektöründe çalışacak olan personellerin her açıdan yeterli olması bu çarkın en doğru şekilde dönmesi açısından son derece önemlidir.

Bankacılık ve Finans Bölümünün asıl amacı sürekli olarak gelişen ve değişen para ve sermaye konularında kişilerin donanımlı bireyler olmaları, sorgulayan ve araştıran kişiler olarak yetiştirilmeleri ve tüm kuruluşların ihtiyaçlarına uygun kişiler haline gelmeleridir.

Bankacılık ve Finans Bölümü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bankacılık ve Finans Bölümüne giriş için YGS-6 ve TM-1 puan türlerinden yeterli puanı almak gerekmektedir. Ancak puan türlerinin kullanımı üniversitelerden üniversitelere değişiklik gösterebilir. Bazı üniversiteler bu çerçevede TM-1 puanından alım yaparken bazı üniversiteler ise YGS-6 puanını kullanmaktadır.

Öğrenci adaylarının öncelikle hangi üniversitede eğitim görmek istediklerini belirlemeleri ve böylece ona uygun sınav türünden alacakları puanı baz almaları gerekmektedir. Bölüm hem devlet üniversitelerinde hem de özel üniversitelerde eğitim vermeye devam ediyor.

Bankacılık ve Finans Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bankacılık ve Finans Bölümü adından da anlaşılacağı üzere hem özel hem de devlet bankalarında geniş iş ağına sahiptirler. Kamu finans kuruluşları ve özel finans kuruluşlarında çeşitli görev ve sorumluluklar alabilirler. Son yıllarda Bankacılık ve Finans Bölümü mezunlarının sayısı giderek artmaktadır. Beyaz yakalı olma sevdası, rahat çalışma koşulları ve terfi imkanları pek çok gencin gözünü boyamaktadır. Ekonominin gelişmesi, finans alanında her geçen gün yeni iş imkanlarının açılması iş alanının da genişlemesine yardımcı oluyor. Bu açıdan her geçen gün daha fazla tercih edilen bir alan olarak karşımıza çıkıyor.

Bankacılık ve Finans Bölümü İle Ne Amaçlanıyor?

Bankacılık ve finans Bölümü eğitimleri ile birlikte iş hayatı ve günümüz değişen şartlarına uyum sağlayabilecek nitelikli personellerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Eğitim gören öğrencilerin bankacılık, finansal danışmanlık, yatırım proje yönetimi ve finans yöneticiliği gibi pek çok konuda hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılması ve gelecekteki iş alanı için uzman hale getirilmesi planlanıyor.

Verilen eğitimle birlikte öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları da mümkün hale getiriliyor. Günümüz şartları içerisinde özel ve kamusal alanlarda bilgili ve deneyimli kişilerin yetiştirilmesi amaçlanırken, finansal piyasalar, teknikler ve ürünler hakkında teknolojik bilgi deneyimlerini de sunan bölüm kişinin pek çok açıdan nitelikli personeller olmasını sağlıyor.

Bankacılık ve Finans hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

https://bankagazetesi.com/bankacilik-ve-finans-30735.html