Bankacılık İçin Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır?

Bankacılık İçin Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır?

Bankacılık için özgeçmiş – Bankacılık sektörü ilginin yoğun olduğu ve iş akışının devamlı olarak sağlandığı bir sektör olarak ifade edilir. Bankacılık sektöründe çalışanların kariyer yapma ve yükselme imkanlar diğer sektörlere göre çok daha fazladır.

Bankacılık İçin Özgeçmiş

Ayrıca bir bankada başka bir bankaya geçiş için de hızlı imkanları değerlendirmek mümkündür. Ancak işsizliğin yüksek olduğu ve pek çok üniversite mezununun da iş bulmak adına büyük çaba sarf ettiği günümüzde bir bankaya girmek sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Banka iş alımlarında işverenler de sektörde en iyi çalışana sahip olmak adına titiz bir işe alım süreci gerçekleştiriyorlar. Bu süreç kimi zaman adaylar için zorlayıcı olabilir. Bankalara girişler banka sınavları ve banka mülakatları olmak üzere farklı aşamalardan oluşur.

Bu süreçte bankacı olmak isteyen yeni mezun adayların diğer adaylara göre bir adım daha öne çıkmaları için parlak ve etkili bir CV hazırlamaları son derece önemlidir.

Bankacılık Sektöründe Etkili CV İpuçları

Bankacılık sektöründe çalışmak için devamlı bir sirkülasyon olmasına rağmen ihtiyaçtan daha fazla iş başvurusu yapılıyor. Bu kadar çok kişi içinden yetkililerin doğru bir eleme gerçekleştirmeleri için bankaya her anlamda katkı sağlayacak, kurum kültürüne uygun, kendisini her anlamda geliştirmiş, yabancı dil bilen, yetenekleri ve vaat ettikleri ile ön plana çıkmış personel arayışı bulunmaktadır. Bazen etkili bir CV ile yetkilileri etkilemek tamamen sizin elinizde olabilir. Daha parlak gelecek vaat eden bankacı adaylarından etkili bir CV ile bir adım daha öne çıkmak mümkün olabilir. Bunun için etkili CV hazırlama konusunda biraz araştırmak, bilgi sahibi olmak, yeteneklerinizi kaba tabirle en iyi şekilde satıyor olmak işinize yarayacaktır.

CV hazırlamadan ve banka yetkilisine sunmadan önce başvurduğunuz pozisyonun gereklerini, istenilen şartları ve işin aradığı özellikleri tam anlamıyla kavramanız gerekir. Bu konuda eksiklerinizi tamamladığınız takdirde bir işverenin beklentisini karşılayacak sorulara doğru şekilde yanıt verebilirsiniz.

Sadece pozisyonun gereklerini yerine getirmek yetmez. Bu konuda pozisyonu destekleyecek, kuruma daha fazla şey katabilecek özellikleriniz varsa bunları da doğru bir şekilde ön plana çıkarmalısınız. Böylece diğer adaylardan bir farkınız olduğunu, yeteneklerinizi doğru bir şekilde kullanabileceğinizi yetkililere aktarabilirsiniz. CV içerisinde çalışmayı seven, güvenilir ve bankanın amaçlarına uygun bir performans sergileyecek özelliklere sahip olduğunuzu uygun bir dille belirtmenizde fayda var.

Mesleki Deneyimlerinizi Yansıtmaktan Korkmayın

Bankacılık sektörü için özgeçmiş hazırlama yaparken açık olan bir departman ile ilgileniyor ancak şimdiye kadar bu konuda herhangi bir çalışma deneyimi elde etmediyseniz sakın korkmayın. Bankacılık sektörüne girişte pek çok aday genellikle alt departmanlardan başlar. Bu departmanlarda ise deneyim öncelikli olarak aranılan şartlar arasında sayılmıyor. Genellikle yetkililer tarafından diğer özellikleriniz daha hızlı ön plana çıkacaktır. Bu sebeple deneyimsiz olduğunuzu belirtmekten çekinmeyin.

Ek Becerilerinizi Pozisyona Uygun Hale Getirin

Çeşitli ek becerileriniz olabilir. En ufak detaylar banka personeli tarafından ön plana çıkarılabilir ve olumlu olarak değerlendirilebilir. Adayların en çok yaptığı hataların başında küçük becerilerini göz ardı etmeleri ve bu sebeple diğer adayların gerisinde kalmaları olarak ifade ediliyor. Ancak küçük becerilerinizi başvurduğunuz departman ile alakasız olması halinde ilgili hale getirmek ve yeniden uyarlayarak CV’nize eklemek son derece önemli. Kurumsal iş alanlarında çalışanlardan Office programlarını kullanmaları beklenir. Küçük ayrıntılar olduğu için adaylar tarafından bilgi ve beceriler kısmına eklenmeye değer görülmeyen en ufak ayrıntılar işi almak açısından bir avantaj olabilir. Küçük detayları dahi pozisyona uygun olarak CV’nize eklemeniz önemlidir.

Bankacılık İçin Özgeçmiş Hazırlarken Yapılan Bu Hatalara Dikkat!

Özgeçmişin doğru hazırlanması işe girişlerde bir adım ön plana çıkmanızı sağlayabilir. Ancak yapılan bazı hatalar tüm yetki ve becerilerinize rağmen sizi diğer adaylardan geri plana itebilir. Özgeçmişi gereğinden fazla uzun tutmak karşı tarafı sıkacaktır. En fazla bir sayfa uzunluğunda tutmak ideal olarak görülüyor. Özgeçmişte basit noktalama ve yazım hataları bilgi ve becerileriniz konusunda işvereni şüpheye düşüreceğinden dolayı ekstra bir özen göstermelisiniz. Özgeçmişinizde herkesin anlayabileceği sadece ve basit bir dil kullanmalısınız. Anlamsız bir dil karşı tarafın kafasını karıştırabilir.

Özgeçmişinizde anlatmak istediklerinizi mümkün olduğunca basit bir şekilde, ayrıntılara takılmadan anlatmak etkili olacaktır. Yaptığınız iş başvurusundan alakasız şekilde bilgiler vermek, medeni durum, cinsiyet, boy, kilo gibi alakasız bilgilere yer vermek negatif bir durum olarak değerlendirilir. Kendinizi fazla övmek, her konuda fazla iddialı olmak karşı tarafı şüpheye düşürecektir. Fazla iddialı olmamanız gerektiği gibi fazla alçak gönüllü olmak ve başarılarınızı saklamak sizi sıradan bir aday olarak göstereceğinden herhangi bir şekilde ön plana çıkmanız mümkün olmayacaktır. Doğru CV hazırlamak işe hızlı bir giriş yapmak, ön plana çıkmak ve parlamak açısından önemli bir adım olduğu için çoğu zaman anahtar bir durum olarak değerlendirilebilir. Bu sebeple özgeçmişin gücüne inanmanız gerekir.