Bankalar Ofislerine Noel’den Önce Geri Dönecek

Bankalar Ofislerine Noel'den Önce Geri Dönecek
Bankalar Ofislerine Noel'den Önce Geri Dönecek

Karantina sürecinin İngiltere’de kalkması ile en büyük bankalar arasında yer alan JP Morgan Chase, Citi ve Goldman Sachs Londra’daki ofislerine dönmek için çalışmalara başladı. Ofislere dönme tarihinin Noel öncesi ve hızlı bir şekilde olması bekleniyor. İngiltere’de ülke genelinde karantinanın kaldırılması banka çalışanlarının ofise dönüşü adına bir çağrı niteliğinde oldu.

Büyük yatırım bankalarının Noel öncesi bir personel akının yaşanacağı öngörülüyor. Financial News’de yer alan habere göre Amerika Birleşik Devletleri yatırım bankaları Londra’da çalışan personellerin karantinada geçirdikleri ayın sonunda ofise beklendiklerini bildirdi. Merkezinde çalışan sayısını gelecek haftaşarda artıracak banklar 2 Aralık 2020 tarihi itibarıyla kapılarını açacaklar.

Doğru Çalışan Miktarı Değerlendirilecek

27 Kasım 2020 tarihinde JP Morgan tarafından açıklama yapıldı. Açıklamaya göre personel Bournemount ve Londra’da bulunan ofislere dönüşlerin düşünüldüğünü belirtti. Açıklamada “Her bir işletmemiz ve işlevimiz ofiste ihtiyaç duyulan doğru çalışan miktarını her zaman için değerlendirmeye devam edecektir.” dendi. JP Morgan yeni yıl kutlamalarından sonra bir hafta boyunca evden çalışılmasını tüm dünyadaki çalışanlarına da duyurdu.

Londra’da sadece yüzde 10’luk bir kısmı ofiste çalışmasına devam eden Goldman Sachs ise 1 Aralık 2020 tarihinde bir bildiride bulundu. bankanın uluslararası CEO’su Richard Gnodde, ofiste bulunmaya ihtiyaç duyanlara kapıları açtıklarını ifade etti.

Citi Group’un ise açıklaması İngiltere’deki Londra Birimi Müdürü James Bardrick tarafından, 2 Aralık 2020 tarihinde yapıldı. Bardrick, “Meslektaşlarımız yıl sonu öncelikleri üzerinde çalışırken, özellikle Brexit hazırlıklarımızı planlamak, koordine etmek ve müşterilerimizi ve pazarlarımızı desteklemek için Londra ofislerimizdeki çalışan sayısında sınırlı bir artış olacak.” dedi. Ülke genelinde yasakların öncesine bakıldığında  JP Morgan Londra’da yer alan ofisine yüzde 35 oranında, Goldman Sachs yüzde 30 oranında geri dönmüş bulunuyordu.