Bankaların Gelirleri Yükseldi

2019 yılı değerlendirmelerine bakılarak bankaların hizmet gelirleri ile müşteriler için kullandırdıkları kredilerde bir artış yaşandığı belirlendi. Bununla birlikte vatandaşlardan alınan komisyon ücretlerinde de birtakım artışlar meydana geldi. 2019 yılında yapılan değerlendirmeler sonrasında bir önceki yılla karşılaştırma yapıldığı zaman yüzde 35 oranında arttığı ve karşılığında 65,5 milyar liraya kadar yükseldiği belirtildi.

Bankaların vatandaşlar için sunduğu masraf kalemlerinin artması ile birlikte bankaların gelirlerinde de ciddi bir artışın meydana geldiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl bankalar hizmet geliri çerçevesinde 49,6 milyar lira, ücret ve komisyon olarak 16 milyar lira gelir elde ettikleri belirlendi.

Vatandaşların karşısına çıkan masraf kalemlerinin 5 yıllık dönem içerisinde 200 milyar liraya kadar ulaştığı ortaya çıktı. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından bankaların müşterilerden aldıkları çeşitli hizmet ücretlerine sınırlama getirilmesine karar verildi. Gerekli düzenlemeler ise önümüzdeki 1 Mart tarihinden itibaren hayata geçirilecek.