BBVA ve İspanyol Rakibi Sabadell’in Görüşmeleri Durdu

BBVA ve İspanyol Rakibi Sabadell'in Görüşmeleri Durdu
BBVA ve İspanyol Rakibi Sabadell'in Görüşmeleri Durdu

İspanyol El Economista’da yer alan habere göre Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ile Sabadell’in görüşmeleri anlaşmazlık nedeni ile durduruldu. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, İspanyol rakibi olan Danco De Sabadell ile görüşmelerinin yapılmadığını ve remi olarak da iptal edilebilirliğinin ihtimali olduğunu belirtti.

BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A), 24 milyar euroluk piyasa değeri ile rakibi Danco De Sabadell’in yaklaşık 10 katından daha büyük piyasa değerine sahip bulunuyor. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Sabadell’in istediği nakit ödemeyi kabul ettiklerini belirtti. Ancak rakamın 2,5 milyar euronun üzerine çıkarmadığı da gündeme getirildi.

Bankalardan Henüz Resmi Bir Açıklama Yok

BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A) ve İspanyol banka Danco De Sabadell’in birleşme görüşmeleri için danışman atadıkları biliniyordu. Ancak birleşik bankanın yönetimi konusunda anlaşmazlığın çıktığı belirtildi. Bankalar henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Haber nedeni ile İspanyol banka, Danco De Sabadell’in hisseleri yaklaşık yüzde 5,4 gerilerken, BBVA ise yüzde 0,4 geriledi.