BDDK 69 Kişilik Personel Alımı Sınavı Yapıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 69 kişinin istihdam edileceği personel alımları sınavı düzenlenecek.

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından düzenlenecek olan sınavla işe alınacak olan yeni personeller Bankacılık Uzman Yardımcısı, Bankalaer Yeminli Murakıp Yardımcısı olarak BDDK Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda Mali İşler, İdari İşler, İnsan Kaynakları, Kurul İşleri Eğitim, Kararlar müdürlükleri gibi departmanlarda görev yapacaklar.

BDDK Personel Alımı Sınavı

BDDK personel alımı sınavı yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek. BDDK Uzman Yardımcılığı sınavı 16 Aralık 2017 tarihinde, Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı sınavı 16 Aralık – 17 Aralık 2017 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra iki oturum şeklinde İstanbul’da yapılacaktır.

BDDK Personel Alımı Sınavı Başvuru Şartları

BDDK eleman alımları sınavı için başvuru yapmak isteyenler aşağıdaki şartları yerine getirmek durumundadırlar.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları
  • Herhangi bir nedenle kamu haklarından men edilmemiş olmaları
  • TCK’nın 53. Maddesi’ne göre 1 yıldan fazla hapis cezasına uğramamış ya da hapis cezası affedilmemiş olmaları, başvuru şartlarında belirtilen suçlardan birinden ceza almamış olmaları
  • Askerlik ile ilgili bir bağlantılarının bulunmaması
  • Çalışmaya engel bir akıl hastalıklarının olmaması
  • Yapılacak olan araştırmalar sonucunda kamu hizmetinde çalışmaya engel bir durumlarının olmaması
  • BDDK tarafından yayınlanan personel alımı sınavına giriş şartlarının 6. ve 7. Maddelerini yerine getiriyor olmaları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından gerçekleştirilecek olan işe alımlar ile ilgili bütün detaylar ve başvuru şartlarının ayrıntılı hali BDDK’nın resmi web sitesinde yer almaktadır.