Bir Sonraki İşinizi Bulmak İçin Facebook Size Yardımcı Olabilir mi?

Sosyal medya platformlarının sık bir şekilde kullanılması, şirketlerin ve işletmelerin kurumsal alanda sosyal medya hesapları oluşturması ve giderek sosyalleşen bir dünya içerisinde var olmamız, iş arama süreçlerine değişim getirebilmektedir.

Bir sonraki işinizi bulmak için Facebook’un size yardımcı olabileceğini düşünmüş müydünüz? Facebook şirketinin kuruluş amacı, insanların daha fazla arkadaş edinmesini sağlamak ve sosyalleşmesine yardımcı olmaktı. Fakat günümüzde Facebook’a bakıldığında, ciddi anlamda bir genişleme ve gelişme politikasına sahip olarak ilerlediğini görebiliriz. İnsanlar bu sosyal medya platformu ile gerçekleştirdiği ortak çalışmalar sonucunda ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yapabildiği gibi, marka bilinirliğini arttırabiliyor, potansiyel işverenler ile iletişime geçebiliyor ve tıpkı Linkedin gibi iş ilanlarının yayımlandığı gruplar içerisinde kendisine en uygun olan iş ilanına başvuru yapabiliyor.

Şubat 2017

Facebook bu değişime, 2017 yılının Şubat ayında gitti. Bu tarih itibari ile işverenler iş ilanlarını, kurumsal alandaki genişlemelerini, markalarını, iş tekliflerini kişisel Facebook hesapları üzerinde yayınlayabilmeye başladı.

“Business Insider” olarak adlandırılan bu değişim sayesinde 65 milyondan fazla işletme, Facebook sayfası kullanarak iş olanağı yaratabiliyor. Üstelik sosyal medya platformunun sağladığı avantajlardan biri, işverenlerin herhangi bir şekilde “iş ilanı” oluşturmasına sınır getirmemesi… Yani, şirketler diledikleri zaman, diledikleri kadar iş ilanı yayımlayabiliyor ve aktif bir şekilde bu özelliği kullanabiliyor.

Facebook ile İş Bulmak

Arkadaş bulmak ve sosyalleşmek konusundan çıkan ve bir nevi Linkedin gibi dünya çapındaki insanlara iş olanağı yaratan bir platforma, sosyal ağa, dönüşen Facebook ile iş bulmak, dünyanın neresinde olursanız olun mümkün! Yani, Facebook kariyer yaşamınızdaki yeni iş yerinizi bulmak için kullanabileceğiniz yerlerden biri. Fakat bu fırsatı yaratmak ya da işi bulmak tamamen kendi elinizde…

Nasıl mı? Sosyal bir CV oluşturmak ilk adımınız oluyor. Facebook profilinizi baştan aşağıya yenilemeniz gerekiyor. Kişisel bilgilerinizin paylaşıma açık olması, iletişim bilgilerinizin tam ve doğru bir şekilde doldurulması ilk basamak! Bir işverenin sizi tanıyabilmek için gerekli olan tüm bilgilerle profilinizi doldurmanız gerekiyor. Bilgilerinizi özelleştirmek ise tamamen size bağlı bir durum…

Eğer başarılı bir profil oluşturmak istiyorsanız kendinize şu soruyu yöneltmeniz gerekiyor, “Ben bir işveren olsaydım, işe almak istediğim kişinin profilinde ilk nereye bakardım?” ya da “İşe almak istediğim kişinin sosyal profilinde ne görmek isterdim?”.

İşte bu soruların cevabı, oluşturacağınız sosyal profilinizin temelini oluşturuyor. Beğeneceğiniz sayfalar, ilgi alanlarınız, hakkınızda yer alan bilgiler, konuştuğunuz diller, eğitim seviyeniz ve daha nice bilgi ile doldurabileceğiniz Facebook sayfanız, sosyal CV oluşturmak adına kullanabileceğiniz en basit ve kullanıcı dostu olan platformlardan biri olarak yer alıyor.

Sosyal profilinizi oluşturduktan sonra yapmanız gereken diğer adım ise kendiniz için en uygun ilanı bulmak ve bu ilana başvuru yapmak. Kendi ilgi alanlarınıza göre listelenen gruplar içerisinde size uygun olan ilanları görebilir ve başvurularınızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz.