BNP Paribas, UniCredit ve Societe Generale İlk Enflasyon Takasını Gerçekleştirdi

BNP Paribas, UniCredit ve Societe Genarele, Eurex Clearing ile ilk enflasyon takas (Swap) işlemlerini gerçekleştirdi. Yatırım bankaları olarak bilinen üç büyük banka, Eurex aracılığı ile swap işlemlerini temizleyen piyasa içerisindeki ilk katılımcılar oldu. Eurex tarafından yapılan açıklamaya göre tüketici fiyat endeksi ile bağlantılı olarak swap işlemleri temizlendi.

Enflasyon swap işlemleri, nakit akış yolu ile enflasyon riskini transfer etmek amacı ile kullanılan bankacılık faaliyetlerinden biri olarak yer almaktadır. Taraflardan biri nakit akışını ödemekte ve diğer taraf ise anapara tutarı üzerinden sabit oranlı nakit akışı ödemesi yapmaktadır. Böylelikle taraflar enflasyon endeksine bağlı olarak dalgalı bir oranda ödeme gerçekleştirmektedir.

İlk Enflasyon İşlemini Gerçekleştirdiğimiz İçin Mutluyuz

Societe Generale Sabit Gelir ve Para Birimleri Ticaret Başkanı Mohammed Braham konuya yönelik olarak şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Enflasyon ürünlerinde lider olarak, Eurex Takas’taki ilk enflasyon takas işlemlerini gerçekleştiren ilk şirketlerden biri olduğumuz için çok mutluyuz. Yeni bir likidite havuzunun geliştirilmesine katkıda bulunmak ve tekliflerimizi genişletmek müşteri tabanımıza ve bir bütün olarak pazara faydalı olacaktır.”

OTC Ürün Başkanı ve Eurex İş Gelişimi Uzmanı Danny Chart ise şu ifadelere yer verdi:

“Bu büyük uluslararası bankaların platformumuzdaki ilk işlemlerini netleştirmeleri bu ürün için harika bir ilk adım. Alternatif bir EU27 tabanlı likidite havuzu oluşturma çabalarımıza açık bir destek veriyor. Ve bu da euro getiri eğrisinin küresel evi olma hedefimizin altını çiziyor.”