Burgan Bank’a ÇMD’den ISO 18295-1 Belgesi

Burgan Bank'a ÇMD'den ISO 18295-1 Belgesi
Burgan Bank'a ÇMD'den ISO 18295-1 Belgesi

IT Network’de yer alan habere göre Burgan Bank, ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı Belgesi’ni aldı. Çağrı Merkezleri Derneği’nin (ÇMD), Türkiye’de hizmet veren çağrı merkezlerinin hizmet kalitesini uluslararası standartlara ulaşıp ulaşmasını kontrol etmek için Bureau Veritas iş birliğiyle yaptığı çalışmalar ile tüm sektörlerde ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı’na ulaşmayı hedefliyor.

Müşteri iletişim merkezlerinde gerçekleşen süreçlerin değerlendirildiği ve denetlendiği çalışmalar sonucu başarıya ulaşan şirketler arasına Burgan Bank da katılmış oldu. ISO 18295-1 Belgesi, ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Ağılönü tarafından Burgan Bank İletişim Merkezi yetkililerine takdim edildi. Ağılönü, “Çağrı merkezlerindeki süreçleri kapsamlı bir şekilde ele alan bu standartlar, firmalar için hem bir rekabet unsuru oluşturuyor hem de onları hizmet kalitelerini artırmaları yönünde motive ediyor.” dedi. Ağılönü süreci başarı ile tamamlayan Burgan Bank’ı, tebrik etmeyi de ihmal etmedi.

Yavuzçetin: Hepimizi Gurulandırdı

Burgan Bank Dijital Bankacılık Satış ve Müşteri Yönetimi Bölüm Başkanı olan Kemal Yavuzçetin, “Verdiğiniz hizmetin belli bir standartta olduğundan emin olmak için kendi iç denetim süreçlerinizin yanı sıra, dış denetimlere de tabi tutulmanız gerekiyor.

ISO 18295-1:2017 belgesiyle, iç ve dış müşterilerimize işimizi hangi ölçeklerde yaptığımıza dair bir algı yaratmak ve bunu net bir şekilde konumlanmasını sağlamak istedik. Ekip olarak yaptığımız işin belli bir çizgide olduğunun belgelendirilmesi hepimizi gururlandırdı, motivasyonumuzu artırdı. Bu süreci başarılı bir şekilde yöneten ÇMD’ye verdiği destek ve yönlendirmelerden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Yavuzçetin, “Bu sistem sayesinde hem iletişim merkezinin hem de İK ve müşteri deneyimi gibi diğer bölümlerin uluslararası standartlarda ölçülen KPI’larla hizmet vermesi garanti altına alınıyor. Bu nedenle sisteme uyumlu çalışıldığı sürece kişilerden bağımsız olarak kaliteli hizmetin sürekliliği sağlanmış oluyor. Bu belgeyi pandemi döneminde almak ayrıca zorlu bir süreçti, ancak bir anlamda bu dönemde de sisteme uyumlu olduğumuzu kanıtlamış olduk.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.