Çalışanların Para Kazanmaya Başladıktan Sonra Yaptıkları Hatalar!

Çalışanların en büyük arzusu başlamış oldukları işte, para kazanmaları ve giderek maaşlarına zam alarak ilerlemeleridir. Maddi alanda ilerleme kaydetmek isteyenlerin, para kazanmaya başladıktan sonra yapmış olduğu hatalar sebebiyle, kariyer hedeflerinde başarılı olamadığı ya da finansal alanda zorluk çektikleri görülmektedir.

Başarılı bir çalışan olmak için paranın doğru bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Eğer gelecekte kendi işinizi kurmak, çeşitli hayallerinizi gerçekleştirmek için birikim yapmak istiyorsanız, para kazanmaya başladıktan sonraki sürece dikkat etmelisiniz. Çoğu çalışan, meslek hayatına başladıktan ve ilk maaşını aldıktan sonra yarınını düşünmemektedir. En büyük problemlerden birisi de budur.

Başarmak için finansal alanda da bir plan yapılmalıdır. Elde ettiğiniz kazancı doğru bir şekilde kullanabildiğiniz müddetçe kariyer basamaklarında hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Aynı zamanda isteklerinizin ve hayallerinizin gerçekleşmesi için de finansal planlamanın mutlaka yapılması gerekir.

Para kazanmaya başladıktan sonra çalışanların yapmış oldukları en büyük hata bir hesap oluşturmamalarıdır. İleri vadeli planlar için daima harcamaların kontrol altında tutulması gerekir. Maaş hesabınızın dışında da güven duyduğunu bir bankada ek hesap açmak, bu hesaba birikim yapmak, gelecek planlarınız için bir yatırım olacaktır.

Harcamaların kontrol altında tutulabilmesi için de ek hesap oldukça önemlidir. Gelir ve gider boyutunuzu öğrenmenin en iyi yoludur. Basit matematik hesaplarıyla, sorumluluklarınızı gözden geçirmenizi ve gelecekteki finansal gücünüzü planlamanızı sağlar.

Finansal bir yatırım yaparken göz önünde bulundurulmayan en büyük detay vergilerdir. Çalışanların ödemek zorunda olduğu vergiler bulunmaktadır. Birçok kişi bu vergileri göz önünde bulundurmadan harcamalarını gerçekleştirir. Eğer ileri vadeli bir planınız varsa mutlaka vergileriniz için para ayırmalı ve kazancınızın bir miktarının vergi ödemelerine gideceğini unutmamalısınız. Bunun için iki farklı kumbara ya da banka hesabı kullanabilir, ödemelerinizi tek bir hesap üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Eğlenmek, dışarıda keyifli vakitler geçirmek güzeldir. Para kazanmaya başladıktan sonra kendi paranızı harcamak, insana daha tatlı gelir. Fakat bu durumda dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. O da çevrenizdeki insanlar! Sosyal çevreniz içerisinde bulunan insanlar, harcamalarınızın artmasına sebep olabilir. Bu nedenle kendi harcamalarınıza dikkat etmelisiniz. Aileniz, arkadaşlarınız ya da çevrenizdeki bulunan insanlara karşı para kazanmaya başladıktan sonra kendinizi zengin gibi göstermemelisiniz. Bu en büyük hatalardan biridir. Bu durumda karşınızdaki kişiler daima paranızın olduğunu ve sizden yardım isteyebileceklerini düşünecektir.

Finansal planlama yaparken, motivasyonunuzun yüksek olması da önemlidir. Nasıl ki ne zaman çalışacağınız ya da projenizi ne zaman bitireceğiniz hakkında bir zamanlama yapıyorsanız, finansal açıdan da kendinize böyle bir zamanlama yapmalısınız. Yani, öncelikleriniz olmalı… Bu öncelikler arasında ev ya da araba satın almak olabilir, bir yurtdışı seyahatine çıkmak olabilir. Önemli olan en büyük arzunuzu gerçekleştirmek üzere motivasyonunuzu yüksek tutmak ve belirlenen zaman içerisinde en iyi birikimi yapabilmektir.