Çalışırken Başka Bir İş Yeriyle Nasıl Görüşülür?

Kendinizi bulunduğunuz konumdan ya da iş yerinden daha üst bir yere taşımak istiyor, çalıştığınız yerden memnun kalmıyor ya da başka bir sektöre geçiş yapmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için çalıştığınız yerden ayrılmanız şart. Fakat tüm bunlardan önce yeni bir iş bulmalı ve bu iş yeri ile görüşmeye gitmeniz gerekiyor.

Çalıştığınız yeri kaybetmeden yeni bir iş aramak ve iş görüşmesine gitmek istiyorsanız, zor durumda kalmadan ve çalıştığınız iş yerini zor durumda bırakmadan uygulayabileceğiniz taktikler bulunuyor. Bu sayede çalıştığınız işi kaybetmeden yeni iş dünyalarına kucak açabilme fırsatı bulabilirsiniz.

Yeni bir iş yeri arıyor ve sürekli olarak bu konuda düşünüyor olabilirsiniz. Eğer çalıştığınız yerde dikkat çekmek istemiyorsanız iş yerinizde asla iş aramayın. Şirketlerin birçoğu şirket hattı kullanmaktadır. Yapacağınız görüşmeler mutlaka patronunuzun kulağına gidecektir. İşten önce ya da iş sonrasında gerekli araştırmalarınızı yaparak iş yerleriyle iletişime geçmeye özen gösterin.

Yeni bir iş yeri arayışında olduğunuzu asla çalıştığınız ortamdaki çalışanlara söylemek gibi bir hata yapmayın. Yerin kulağı vardır unutmayın! Linkedin gibi iş arama platformlarında yer alan CV’lerinize “iş arıyor” ibaresini asla eklemeyin. Henüz aldığınız bir iş teklifi de yoksa asla iş aradığınıza dair bir bilginin yayılmasını sağlamayın.

Her İş Yerinin İşe Alım Süreci Farklıdır

Her iş yerinin çalışanlarını işe alma süreci farklılık gösterir. İstediğiniz iş yerine ve departmanına dair işe alım süreçleri hakkında bilgiler edinmeye çalışın. Sürecin nasıl ilerlediği hakkında bilgi sahibi olmanız, mevcut iş yerindeki çalışma saatlerinizi planlamanızı sağlayacaktır.

İşe alım sürecini öğrendiğiniz şirketin, çalıştığınız yerle planlamasını yaparken bu süreçteki izinlerinizi ayarlayın. Eğer yıllık izin kullanmadıysanız, bu süreç için yıllık izninizi kullanmayı deneyin. Farklı bir iş yeri ile çalışırken görüşme sağlayacaksınız, mutlaka kendi iş yerinizden uzaklaşmalısınız.

İş yerinizde uzun zamandır çalışıyorsanız ve patronlarınız sizden çok memnunsa, onları üzmeden nasıl istifa edeceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Bu tip durumlar için kendinize bir bahane üretin ya da dürüst olun. Dürüst olmak her zaman için daha iyi olacaktır.

İş görüşmesine gittiğiniz yerden “gizlilik talep etme” hakkınızın olduğunu biliyor muydunuz? Sizinle görüştüklerini, sizin bu şirkete başvuru yaptığınızı böyle bir talepte bulunduğunuzda gizlemek zorundadırlar. Bu nedenle başvuru yaptığınız şirketten mutlaka gizlilik talep edin.

Eğer patronunuza yeni bir iş aradığınızı belli ederseniz size mutlaka kendisi böyle bir fikirde olup olmadığınıza dair sorular yöneltecektir. Patronunuza karşı dürüst olun. Ne kadar dürüst olursanız o kadar kendisinden referans isteme hakkına sahip olursunuz. Referanslar yeni iş yerleri için oldukça önemlidir. Bu nedenle iş yerinizden ayrılmadan önce patronunuzla aranızı iyi tutun.