Çalışırken Enerjinizin Tükenmemesi İçin 8 Tavsiye

Çalışma hayatının temposuna ayak uydurabilmeniz kimi zaman çok zor olabilir. Fakat basit yollarla gün içerisindeki enerjinizin tükenmesini önleyebilirsiniz. İş hayatının yoğun temposuna karşı alacağınız bu önlemler ve çözümler sayesinde, tüm gün kendinizi enerji dolu hissedebilirsiniz.

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu tarafından verilen bilgilere göre çalışanların kendisini gün içerisinde daha enerjik hissedebilmesi, aktif, verimli ve üretken olabilmesini etkiliyor.

Çalışanların enerji kaybını önleyebilmesi için bazı çözüm yolları da sunan Mumcu, sağlıklı yaşamın iş hayatı üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olduğunu dile getiriyor. İşte Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu tarafından verilen tavsiyeler!

Güne nasıl başladığınız oldukça önemlidir. Her sabah uyandığınızda bir bardak oda sıcaklığında bulunan su içmeniz, metabolizmanızı uyandırmayı sağlayacaktır. Daha hızlı bir metabolizma, daha enerjik bir beden demektir. Gün içerisinde dengeli beslenmeniz, metabolizmanızın hızlı olmasını ve gün içerisinde ihtiyaç duyduğunuz enerjinin karşılanmasını sağlar. Eğer iş yerindeki yemekleri beğenmiyorsanız ilkokul yıllarınıza dönün ve kendinize beslenme çantası hazırlayın!

Protein, vücutta en zor sindirilen temel yapı taşıdır. Proteinin gücünden yararlanarak gün içerisinde enerjinizi koruyabilirsiniz. Proteinler daha zor sindirildiği için kendinizi sürekli olarak tok hissedersiniz. Bu nedenle ana öğünlerinizde mutlaka protein içeren gıdalar tüketin. Tavuk, balık, kırmızı et, yumurta, süt ve süt ürünleri, baklagiller ve nice gıda ürününde protein oldukça fazladır. Bu gıda çeşitlerini tüketmeye özen gösterin. Mevsim meyveleri ve sebzeleri tüketmek yine metabolizmanızı hızlandıran haliyle daha enerji dolu olmanızı sağlayan bir çözümdür. İş yerinde öğle yemeğinden sonra bir şeyler atıştırmak istiyorsanız yanınızda götüreceğiniz meyveden gücünüzü alabilirsiniz.

Düzenli Uyku İş Hayatınızı Etkiler

Kimi kişiler kafeinli içeceklerin kendilerini daha enerjik yaptığını söyler fakat bu yanlıştır. Aşırı miktarda kafein içerikli gıdalar tüketmek, vücudunuzun yorulmasına sebep olur. Bu nedenle günde 2 bardaktan fazla kahve tüketmemelisiniz.

Düzenli uyku da iş hayatınızı etkileyecektir. Eğer gün içerisinde tempolu bir iş yaşamında bulunuyorsanız mutlaka düzenli uykuya sahip olmalısınız. En az 7 saat uyuyacağınız bir gece uykusu, gün içerisinde bomba gibi olmanızı sağlayacaktır. Yetişkin bir bireyin günde en az 10 bardak su içmesi gereklidir. Eğer yeteri miktarda sıvı tüketmezseniz enerjinizi kaybedersiniz. Bu da iş yaşamınızı ve verimliliğinizi etkiler. Çay ya da kahve tüketmek sıvı tüketmek demek değildir. Bu nedenle mutlaka günde en az 10 bardak su tüketmeye çalışın.

İş sonrasında yorgunluğunuzu atmak ve gün içerisinde vücudunuzun daha dinç olmasını sağlamak için egzersizler yapmaya özen gösterin. Spor yapmak vücudunuzun yorulmasını değil, aksine daha dinç olmasını sağlar. Spor salonuna gidemiyorsanız mutlaka evde yapacağınız egzersizler bulun.