CDP Projesi’nde Albaraka Türk En Yüksek Skoru Aldı

CDP Projesi'nde Albaraka Türk En Yüksek Skoru Aldı
CDP Projesi'nde Albaraka Türk En Yüksek Skoru Aldı

Albaraka Türk CDP Projesi kapsamında katılım bankaları arasında en yüksek skoru aldı. Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, sürdürülebilirlik alanında faaliyetlerini sürdüren banka Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında en yüksek skor olarak “A” aldı.

Albaraka Türk tarafından yapılan açıklamaya göre, banka sürdürülebilirlik çalışmaları dahilinde karbon salınımı, su problemleri ve küresel ısınma gibi evrensel konularda sorunları çözmeye yönelik ilerlediklerini ve sonuçlarının olumlu olduğunu belirtti.

İklim Değişikliği Kategorisinde ‘A-‘ ve Su Güvenliği Kategorisinde ‘B-‘

Açıklanan Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) 2020 yılına ait raporunda Albaraka Türk, İklim Değişikliği kategorisinde ‘A-‘ ve su güvenliği kategorisinde ‘B-‘  olarak değerlendirildi. Banka en yüksek skoru alarak ön plana çıktı. Bankanın iki yıl boyunca üst üst en yüksek skorları alması da haberde yer alan detaylardan oldu.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çelik, “Dünyanın En İyi Katılım Bankası Olmak” vizyonuyla sürdürülebilirlik yaklaşımını şekillendirdiklerini ifade etti. Faaliyetlerinin tamamının çevresel etki ve emanet anlayışını ön planda tutarak sürdürdüklerini belirtti. Çelik, “Bankacılık sektöründe en yüksek skorlardan biri olan ‘A’ skorunu almış olmaktan ötürü büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu skor, sürdürülebilirlik odaklı çalışma ve çabalarımızın bir sonucudur. Sürdürülebilirliği odağına alan, karbon salınımımızı ve çevresel etkimizi en aza indirme yönünde çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam edeceğiz.” dedi.