Citibank Genel Müdürü Değişti!

Citibank Türkiye Genel Müdürü değişti. Yeni isim Emre Kartel oldu. Bankanın aldığı karar çerçevesinde 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla genel müdür olarak Emre Kartel’in atamasının gerçekleştiği belirlendi. Şimdiye kadar 10 yıllık süreyle genel müdürlük görevini Serra Akçaoğlu başarılı bir şekilde sürdürüyordu.

Emre Kartel ise bankacılık hayatına adım attığı kurumsal bankacılık sektörü ile başlamış oldu. Türkiye’de bir dönem nakit yönetimi ve dış ticaret finansmanlığını da içerisinde barındıran işlem bankacılığını gerçekleştirmeye başlamıştır. 2010 yılı içerisinde Rusya, Orta ve Doğu Avrupa Global İşlem Bankacılığı başkanlığını üstlenmiştir. Emre Kartel tüm bu süreçler devam ederken Citibank Türkiye ve Citi İslami Yatırım Bankası yönetim kurulu üyeliklerini de üstlendiği belirlendi.

Daha önceki genel müdürlük görevini üstlenen Serra Akçaoğlu ise yapılan yeni bir atama sonrasında Citibank Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Çokuluslu Şirketler Başkanı olarak atandı.

Emre Karter bundan sonraki dönemde Türkiye’de de faaliyet gösteren 400 çalışanı bulunan ve 45. Yılını sürdüren bankanın yönetimini sürdürecek. Citibank Türkiye’de ilk kez kurumsal bankacılık alanında hizmet vermeye başlamıştı. Sonrasında yaşanan gelişmelerle birlikte ticari bankacılık alanında da çalışmalar yapmaya başladı.