Çocuklardan Öğrenilmesi Gereken Kariyer İpuçları!

Çocuklar, yetişkinlere göre daha özgür ve mutludur. Nedensiz yere mutlu olabildikleri gibi, engel ve sınır tanımayan hayal gücüne sahiptiler. Çoğu zaman bizlerin söyleyemediği şeyleri söyleyerek, yapamadıklarımızı yaparlar. Büyük beklentiler duymadan, nasıl mutlu olacaklarını ve neyi, nasıl başaracaklarını çok iyi bilirler.

Çocuklar için mutlu olmak yetişkinlere nazaran daha kolaydır. Öyle olacak ki küçük şeylere karşı bile mutlu olurlar. Her zaman istediklerini elde etmek için mücadele ederler. Bu nedenle yetişkinlerin çocuklardan öğrenmesi gereken birçok şey vardır. Her yetişkin, bir gün çocuk olmuştur. Çocukluğunuza dönerek, kariyer hayatınızı etkileyecek ipuçlarını keşfedebilirsiniz…

Çocuklar, sürekli olarak bir keşif halindedir. Bilmedikleri her şeyi öğrenmeye çalışırlar. Araştırırlar, merak ederler. Merak ettiklerini öğrenmek için yetişkinleri izleyerek, taklit etmeye ve denemeye çalışırlar. Kariyer hayatında başarılı olmanın altın kuralı da daima araştırma yapmak ve öğrenmektir. Araştırmayan biri asla öğrenemez.

Çocuklar taleplerini ve isteklerini ağlayarak belli ederler. Halk arasında “Ağlamayana meme yok!” tabiri vardır. Eğer kariyer hayatınızda başarmak istediğiniz bir şey varsa, isteklerinizde ısrarcı olmayı çocuklardan öğrenmelisiniz. Günün sonunda, istediğiniz şeyi elde ettiğinizi görebilirsiniz!

Bir çocuğu mutlu etmek, gülümsetmek hiç de zor değildir! Yabancı oldukları her nesneye ya da insana gülebilme potansiyeline sahiptirler. Gülümsemek, onların en ayrıcalıklı özelliğidir. Yetişkinlerin günümüzdeki en büyük problemi gülümsemeyi unutmalarıdır. Kariyer yaşamında başarılı olabilmek için gülümsemeyi kendinize hatırlatmalısınız. En zor, stresli günlerde bile gülümseyip çevrenize olumlu enerji yaymalısınız.

Hareket etmek ve sürekli olarak enerjik olmak çocukların özellikleridir. Hareket etmek için asla beklemezler, laf dinlemezler. Kariyer yaşamınızda başarılı olabilmek için hareket etmeniz önemlidir. Bir işe başlamak için en uygun zaman, tam da bu zaman olabilir! Bu nedenle, hareketsiz kalmak yerine daima harekete geçmeli, belirsizliklerden kurtulmalısınız. Harekete geçmediğiniz her anın size daha da belirsizlik yaratacağını unutmayın!

Çocukların sürekli olarak soru sorduğunu görebilirsiniz. Bu nedir? Neden bunu kullanıyorlar? Neden? Nasıl? şeklinde birçok soru sorabilmektedirler. Kariyer yaşamında da soru sormak oldukça önemlidir. Doğru sorular sormanız, kariyer basamaklarında daha hızlı ilerlemenizi sağlar.

Hayal kurmak, başarmanın yarısıdır. Çocukların sınırsız bir hayal gücü vardır. Kariyer yaşamınızda da başarıya ulaşmadan önce hayal etmelisiniz. Her başarı, bir hayalin başlangıcıdır. Hayal etmek aynı zamanda psikolojik olarak sizleri motive edecek bir eylemdir. Bir amacınız olduğunu ve bu amaç uğruna düşündüğünüzü gösterir. Hayal etmekten vazgeçmeyin!

Oyun oynamak, çocukların en çok eğlendiği aktivitedir. Hayatın bir oyun içerisinde gerçekleştiğini unutmayın. Oyun oynamak insan ruhunu özgür kılan bir eğlencedir. Öğretici ve eğiticidir. Kariyer yaşamınızda oyun oynamayı deneyin. Kendiniz için yeni stratejiler ve taktikler geliştirip, uygulayın. Bunları takım arkadaşlarınızla birlikte uygulamayı deneyin. Aranızda tatlı rekabetler olması, işinizin eğlenceli bir oyun aktivitesine dönüşmesi sizi daha verimli bir çalışan haline getirecektir.