Denizbank Türkiye ve Batı Avrupa’da Yılın Bankası Seçildi!

Denizbank Türkiye ve Batı Avrupa'da Yılın Bankası Seçildi!
Finans ve ekonomi dergisi The Banker tarafından Denizbank, Türkiye’de ve Batı Avrupa’da “Yılın Bankası” olarak seçildi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Vizyonumuzun The Banker gibi prestijli bir yayın organı tarafından takdir edilerek, ülkemize bu iki gurur verici ödülü getirmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Denizbank 16 Ülke Arasından Yılın Bankası Seçildi

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Denizbank’ın, Batı Avrupa’da köklü bankacılık gelenekleri ile bilinen İngiltere, Almanya ve İsviçre’nin de dahil olduğu 16 ülkeden rakipleri bulunmaktaydı. Banka, The Banker tarafından verilen Yılın Bankası Ödülü’nü, yeni nesil teknolojilere yapmış olduğu yatırımlar ve ekosistem yaklaşımı ile hayata geçirmiş olduğu NEOHUB, Deniz Akvaryum gibi inovatif girişimler ve salgın döneminde sürdürülebilir büyüme odağıyla aldığı aksiyonlar sayesinde layık görüldü.

“Geleceğin teknolojilerine yatırımda hız kesmiyoruz”

Bankanın almış olduğu ödülle ilgili olarak açıklama yapan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, inovasyonu DNA’sında taşıyan bir banka olduklarını ve geleceğin teknolojilerine yatırımı her zaman öncelik edindiklerini ifade etti. Ateş açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“2021’de, bu iki yapılanma ile beraber dijital cüzdanımız fastPay’i de odağında ihracatçı start-up ve girişimcilerin olduğu yeni nesil fintek iştirakimiz NEOHUB çatısı altına dahil ettik. Ayrıca büyük çoğunluğu mühendis kadrolarından oluşan, finans sektörü için yerli yazılım üreten iştirakimiz Intertech’in uzmanlığı da bu ilerleyişimizde bize momentum sağladı ve sağlamaya devam ediyor.

Intertech’teki 1.350’ye yakın çalışanımızın know how’ı ile bugüne kadar önemli mesafe kat ettiğimiz Açık Bankacılık alanındaki çalışmalarımızı da yine NEOHUB çatısı altında topladık.

Tek başımıza değil, birliktelik ve ortak akılla kazanabileceğimizi biliyoruz. Vizyonumuzun The Banker gibi prestijli bir yayın organı tarafından takdir edilerek, ülkemize bu iki gurur verici ödülü getirmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.”