Deustche Bank ETF Tabanlı Yeni Yatırım Portföylerini Tanıttı

Deutsche Bank Varlık Yönetimi’nden beklenen açıklama geldi. Dünya’nın öncü bankalarından olan Deustche, uzun bir süredir çalışmalarını sürdürmekte olduğu yeni yatırım portföylerinin ana hatları hakkında beklenen açıklamaları yaparak ürün hakkında bilgi verdi.

Yeni ETF Tabanlı Yatırım Portföyü, dengesiz bir şekilde sürmekte olan pazarı bir nebze de olsa rahatlatmayı hedefliyor. Uygun maliyetli olması, uzun vadeli yatırımı baz alması ve müşterilerine ETF tabanlı bir şekilde kullanım seçeneği sunması sebebi ile yoğun ilgi göreceği düşünülüyor. Böylelikle ideal bir stratejik varlık dağılımının gerçekleşmesi mümkün olacak.

Deutsche Bank Varlık Yönetimi’nin Küresel Baş Yatırım Sorumlusu Christian Nolting, tanıtımı yapılan yatırım portföyü ile ilgili çalışmaların geçen yıl başlatıldığını ve üzerinde bir yıldır yoğun emek harcandığını bildirdi. Bugün tanıtımının yapılması ile birlikte zor da olsa istenildiğinde zorlukların üzerinden gelinebileceğinin kanıtlanmış olduğunu vurguladı.

Nolting: “Cesaretinizi Kaybetmeyin”

Deutsche Bank Varlık Yönetimi’nin Küresel Baş Yatırım Sorumlusu Christian Nolthing: “Zamanla her şey olur.” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti. “Stratejik varlık dağılımı konusuna uzun vadeli bakılmasının gerektiğini her zaman söyledik. Pazarda dalgalanma olsa dahi, bu dalgalanmayı düzeltme umudumuz var. Siz de bu umudunuzu kaybetmeyin.” dedi.

Deutsche Bank tarafından tanıtımı yapılan yeni yatırım portföyü aynı zamanda riskten sistematik bir şekilde korunma unsurunu da içerisinde barındırıyor. Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamaya göre; yeni tip yatırım portföyleri risk iadesi mühendisliği açısından ele alındığında özellikle kurumsal müşteriler için büyük bir avantaj sağlayacak.

Deutsche Bank Varlık Yönetimi’nin Küresel Baş Yatırım Sorumlusu Christian Nolthing, bankanın bu finansal dalgalanmada en az etkilenenler arasında olmalarını şu şekilde açıklıyor:

“Firmamızın portföyü oluşturmak için kullandığı ETF’ler açısından hiçbir büyük sıkıntı ile karşılaşmadık. Tercih ettiğimiz uzun vadeli portföy seçenekleri sayesinde 2020 yılının başından beri yaşanmakta olan piyasadaki büyük dalgalanmalarda stabil bir duruş sergilemeyi başardık.”