Deutsche Bank Maliyetlerini Azaltmaya Devam Edecek

Deutsche Bank Maliyetlerini Azaltmaya Devam Edecek
Deutsche Bank Maliyetlerini Azaltmaya Devam Edecek

Geçtiğimiz çarşamba günü Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamada bulundu. Banka 2022 için analistlerin başaracağı konusunda ikna olduklarını açıkladı. Ayrıca maliyet azaltmaya gidecekleri belirtildi. Deutsche Bank AG İcra Kurulu Başkanı Christian Sewing ise konu hakkında daha önce bilgi vermişti. Sewing, bazı işletmelerden çıkma planlarının dışında çalışan sayısında 18.000 azalma planları olduğunu  belirtmişti.

Deutsche Bank, 15 milyar avro (18,2 milyar dolar) üzerinde 5 yıllık bir zararın sonrasında karlı olmayı hedefliyor. Sewing, bankanın yeniden yapılanmasını müjdelerken, “artık savunmadan hücuma geçiyoruz” diye ekledi. Yatırımcıları ile paylaştığı bir sunumda banka, 2019’da yeniden yapılanmayı planladıklarını ve hedeflerinin 2022 yılına kadar yüzde 8 oranında maddi öz sermaye getirisi olduğunu belirtti.

Sewing Deutsche Bank’ı Geri Getiriyor

Analistlerin 2022 tarihine kadar maddi öz kaynaktan sadece yüzde 3,3’lük bir geri beklediği de Daily Sabah’daki haberde yer alıyor. Banka daha önce 17 milyar olan maliyetini 2022’ye kadar 16,7 milyar Euro’ya düşüreceğin belirtirken, pandemi krizi ile seyahat ve ofis alanında tasarruf sağlıyor.

Banka 2022 yılına kadar 24,4 milyar Euro gelir öngörürken daha önceki tahminleri 24,5 milyar idi. Yatırım bankasından daha fazla gelir geldiğini belirten banka 2018-2022 arasında yüzde 3 önceki yıllarda ise yüzde 2 olduğu için kurumsal bankalar için gerir beklentisini küçültmeyi seçiyor. Analistler ise Deutsche Bank İcra Kurulu Başkanı Christian Sewing için bankayı geri döndürme konusunda ilerlediğinin altını çiziyor.