Dünyanın Neresinde Olursanız Olun Yapabileceğiniz Meslekler

Teknolojinin her eve girmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte iş hayatına yeni meslekler de eklendi. Birçok kişi aylık gelirini internet ortamı üzerinden kazanmaya başladı. Dijital göçebe olarak adlandırılan bu kişiler, dünyanın neresinde olursa olsun işlerini yapabilmekte ve gelirlerini elde edebilmekte.

Bu meslekler içerisinde belirli yeteneklere sahip olmanız beklenirken bazıları ciddi anlamda çaba ve emek gerektirmektedir. Zorluklarının yanı sıra evden çalışma imkanı sunan ve dilediğiniz yerde dilediğiniz saatte çalışma imkanı bulabileceğiniz bu meslekler sayesinde kendi işinizin patronu olabilirsiniz.

Sanal asistan, internet ortamı üzerinden son 5 yıl içerisinde popüler olmuş bir meslektir. Dünyanın neresinde olursanız olun, sanal asistan olabilirsiniz. Fakat bazı kişiler için sanal asistanların yabancı dil bilgisinin ileri seviye olması beklenmektedir.

İnternet kullanımında bilgili ve deneyimli biriyseniz, video düzenleyici olabilirsiniz. Küresel alanda yayımlanan videoları düzenleyerek ciddi gelirler elde edebilmeniz mümkündür. Youtube kanallarının sıklıkla kullanılması ve “Vlog” gibi videoların bu kanallar üzerine yüklenmesi, bu mesleğin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Öğretmen olabilmek ya da alanında uzman olduğunuz bir konuda eğitmenlik yapabilmek için evden eve ya da kurumdan kuruma dolaşmanıza artık gerek yok. Skype ve görüntülü arama yapabileceğiniz diğer uygulamalar üzerinden eğitmenlik yapabilirsiniz. Üstelik saat başına ücret alabilirsiniz. Evinizden, iş yerinizden, tatildeyken ya da bir cafede otururken, eğitiminizi verebilirsiniz.

Çağrı merkezlerinde çalışan görevlilerin artık ofis içerisinde bulunmasına gerek yok. Evinizde otururken de çağrı merkezi asistanlığı yapabilirsiniz. Günümüzde bu meslek türüne “müşteri hizmetleri temsilcisi” denmektedir. Yarı zamanlı ya da tam zamanlı olarak yapabilir, aylık olarak sabit bir gelir düzeyi elde edebilirsiniz.

Yabancı dil bilmek her zaman iyidir. Tüm meslekler açısından yabancı dil bilgisi kariyer alanında fark yaratmanızı sağlar. Eğer birden çok dil biliyor ve bu dillere hakim olabiliyorsanız, çeviri hizmeti verebilirsiniz. Birçok kişi, şirketlerle bağlantı kurarak internet üzerinden çeviri hizmeti vermekte ve çevirdikleri metin üzerinden ücretlerini alabilmektedir.

Arama motoru optimizasyonu olarak adlandırılan SEO, günümüzün en popüler mesleklerinden biri. SEO uzmanları ve SEM uzmanları, yüklü miktarda para kazanabilmektedir. Facebook, Google ve Youtube gibi birçok platform üzerinde içerik ve reklam düzenlemesi yaparak, aylık gelirinizi iki ile üç katına çıkarabilmeniz mümkündür.

Satış ve pazarlama ortaklığı yaparak, evinizden gelir elde edebilirsiniz. Bu meslek, ürün ve hizmetlerin pazarlamasını, reklamını yaparak sizlere kazanç sağlamaktadır. Şirketler, sosyal medya üzerinde ürün ve hizmetlerini tanıtacak kişilere ihtiyaç duymaktadır. Bu kişiler, sosyal medya konusunda uzman olmalı ve gündem hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Çevrimiçi olarak para kazanmanın belki de en kolay yolu blog sahibi olmaktır. Blogger olarak, çok iyi para kazanabilirsiniz. Açtığınız bloğu doğru bir şekilde yönetir ve geniş bir kitleye hitap etmeyi başarabilirseniz, her ay Google üzerinden para kazanabilirsiniz.