Emekli Maaşı Ocak Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaşı Ocak Zammı Ne Kadar Olacak?
Emekli Maaşı Ocak Zammı Ne Kadar Olacak?

Bilindiği gibi emekli maaşı alan kişilere her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zam yapılıyor. Türkiye’deki milyonlarca emekli, Ocak ayının yaklaşması ile birlikte maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Yapılan zam oranlarında, enflasyon rakamları etkili oluyor. Kasım ayına kadar açıklanan 4 aylık enflasyon verileri doğrultusunda emeklilerin yüzde 4,61 oranında zam alacağı görülüyor. Peki emekli maaşı Ocak zammı ne kadar olacak? İşte son dakika gelişmeleri…

Milyonlarca emekli tarafından beklenen emekli maaşı Ocak zammı, açıklanacak enflasyon oranları doğrultusunda yapılacak. Merkez Bankası’nın yüzde 12,1’lik enflasyon tahmini, yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 6 yönünde gerçekleşebileceğini gösteriyor. Eğer bu tahmin doğru olursa, Ocak zammı yüzde 2 enflasyon farkı ile yüzde 5 oranında gerçekleşecek.

En Düşük Memur Maaşı 3 bin 830 Lira Olabilir

Eğer enflasyon oranı yüzde 3 olursa en düşük memur maaşı 3 bin 179 liradan, 3 bin 830 liraya yükselecek. Memur emeklilerinde ise 2 bin 814 liradan 2 bin 898 lira olacak. Yüzde 2’lik fark yaşanarak oran yüzde 5’e çıkarsa en düşük memur maaşı 3 bin 905 lira ve en düşük memur emeklisi maaşı ise 2 bin 955 lira olacak.

SSK ve BAĞKUR Emekli Zammı Ne Olacak?

SSK ve BAĞKUR emeklileri de Ocak ayında zam bekliyor. Yapılan tahminlere göre SSK ve BAĞKUR emeklileri için en düşük zam oranı 286 lira olacak. En yüksek emekli maaşı ise 6 bin 661 lira olacak. En düşük esnaf emeklisinin alacağı maaş ise bin 971 TL olacak.

Aile Yardımı 530 TL Olacak

Memurlara verilen aile yardımı ise Ocak ayında artış gösterecek. Yüzde 5 zam ile eş yardımı alan memurlara 368,64 lira ve çocuk yardımı alan memurlara da 0-6 yaş için 81,09 lira, 6 yaş ve üstü için 40,55 lira verilecek.