Eski Deutsche Bank Yöneticisi Bitcoin Piyasasına Giriyor

BTC (Bitcoin) gibi kripto para olaylarına her daim ılımlı bakış açısı sergileyen Deutsche Bank henüz bu konuda bir atılım yapmadı. Ancak bankanın Bitcoin’e olumlu bakış açısı yöneticilerine de yansımış olacak ki, eski yöneticisi Tomoo Onishi, kendi kripto para platformunu kurma hazırlıklarına başladı.

Ekonomideki tecrübeleri ile bilinen ve tüm dünyaya ismini duyurmayı başarmış olan eski Deutsche Bank yöneticisi, planladığı kendine ait olacak olan kripto para platformunu Mayıs ayında piyasaya süreceğini bildirdi.

Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto para birimleri ilk kez duyulmaya başlandığında çok daha riskli görülüyor ve bankalar tarafından bu işlere girilmesi sakıncalı diye düşünülüyordu. Ancak finans sektöründeki mantıklı kararları ile bilinen, halkın güvenini kazanmış olan eski yöneticilerin bu alana dahil olmaları ile birlikte, ‘riskli ve uzak durulması gereken’ anlayışının yavaş yavaş değişmekte olduğunu gösteriyor.

Onishi: “Her Yatırım, İçerisinde Risk Barındırır.”

Eski Deutsche Bank eski yöneticisi Tomoo Onishi, kripto para sektörüne dahil olması ile ilgili röportajı Bloomberg ile yaptı. Ve bu röportajda yatırım portföyü oluşturmak istediğini ve bu yatırım planında kripto paranın da yer alacağını bildirdi. Onishi, hiçbir riske sahip olmayan bir yatırım olmadığını vurgulayarak tam da bu sebepten dolayı yatırım planlarına kripto parayı dahil etmesi gerektiği sonucuna vardığını söyledi.

Ekonomi alanında tecrübeli isimlerinden olan eski Deutsche Bank yöneticisi, 2017 yılında Bitcoinde görünen hızlı yükselişin yine yaşanmasının yüksek ihtimal olduğunu düşünüyor. Bu sebeple Onishi’ye göre kripto para birimleri gelecek vaat ediyor. Üstelik bu zaman diliminde insanlar kripto para birimlerine daha aşina oldu ve altyapısı oluştu. Böylece olası bir yükselişte, bu ağın tıkanmayacağı ve yükselişin devam edeceği görüşünde.