Feng Shui’ye Göre Ofisinizdeki Çalışma Ortamı Nasıl Olmalı?

Günümüzde birçok iş yeri, açık ofis olarak çalışma ortamı sunmaktadır. Bu tip ofislerde sürekli olarak karşınızdaki kişiyle göz teması halinde bulunursunuz. Sürekli göz hapsinde olduğunuzu düşünmek konsantrasyonunuzu bozacaktır. Bunun için masalar arasında paravanlar olmalıdır. Minik paravanlarla konsantrasyonunuzu arttırabilirsiniz.

Masanızın duvara dönük değil, sırtınızın duvara dönük olması oldukça önemli. Bu sayede dikkat dağınıklığını önleyebilirsiniz. Arkanızdan geçen biri ya da bir yansıma dikkatinizi dağıtabilir. Fakat duvara sırtınızı verdiğinizde bu durum söz konusu olmayacaktır. Size başarı ya da uğur getirdiğini düşündüğünüz bir eşyanız mı var? Feng Shui’ye göre bu eşyayı sürekli olarak yanınızda bulundurmalısınız. Bu eşyayı çalışma masanızın kuzey yönüne koyun. Kuzey yönü, başarı yönü olarak bilinir. Eşyanızın size başarı ve uğur getirmesini dilemeyi de unutmayın.

Ofis içerisinde bitki ya da ağaç olmaması, rahatlamanızı engeller. Bu nedenle çalışma masanızın üzerinde ya da ofis içerisinde mutlaka bitkiler bulundurmaya özen gösterin. Yenilenmenizi ve rahatlamanızı sağlayacak bitkiler sayesinde her işin üstesinden gelebileceksiniz. Çalışma masanızın koridor, asansör ya da tuvaletten uzak olması oldukça önemli. Eğer çalışma masanız bahsi geçen yerlere yakınsa, enerjiniz gün boyu düşük olabilir. Çünkü bu ortamlarda insan trafiği oldukça fazladır. Bu durum konsantrasyonunuzun düşmesine sebep olacaktır.

Masanız Düzenli Olmalı

Çalışma masanızın karşısında duran bir pencere, çalışma enerjinizin düşmesine sebep olur. Pencereler ne arkanızda ne de önünüzde olmalı. Mutlaka sağ ya da sol yanınızda bulunan pencereler çalışma enerjinizi arttıracaktır. Ofisinizdeki ışık sisteminin tepeden olması önemlidir. Işık kırılmadan tepeden gelmeli, ortam yeterince aydınlık olmalı, ışık rengi olarak güneş ışığına yakın bir renk olan sarı-beyaz arası tercih edilmelidir.

Feng Shui’ye göre çalıştığınız ortamın sadece bir kapısı olmalı. Eğer ofiste birden çok kapı varsa tüm kapılar kapalı tutulmalı. Açık kapılar, çalışanların dikkatini dağıtmakla birlikte enerjinin de düşmesine sebep oluyor. Düzenli bir masa daima başarının altın kuralı olarak geçiyor. Dağınık bir çalışma masası ya da düzeni, planladığınız işlerin yolunda gitmesini engeller. Sizlere zaman kaybı yaratır. Masanız üzerinde neyin nerede olduğunu bilmeli ve tertipli olmaya özen göstermelisiniz.

Yaz ve kış mevsimlerindeki ofis içerisindeki sıcaklık normal seviyede olmalıdır. Üşümemeli ya da terlememelisiniz. Bu durum çalışma enerjinizi düşürecektir. Ayrıca ofis havalandırması da iyi olmalıdır. Oksijensiz kalınan bir ofis ortamı, çalışma temponuzu düşürmektedir. Ofis masanızın üzerinde dikkatinizi dağıtan teknolojik aletler varsa, bu aletleri göz önünüzden kaldırmanız gerekiyor. Tablet ya da telefon gibi teknolojik aletler, dikkat dağınıklığına en çok sebep olan aletler arasında yer alıyor.