Fibabanka Müşterilerinin Bilgileri Satıldı

Fibabanka Müşterilerinin Bilgileri Satıldı
Fibabanka Müşterilerinin Bilgileri Satıldı

Yapı Kredi Bankası’nda yaşanan kişisel bilgilerin satılması olayı, şimdi de Fibabank’ta meydana geldi.

Fibabank’ın binlerce müşterisinin kişisel bilgileri, yaşanan bir olay sonucunda satışı gerçekleşti. Bankada çalışan bir personel, Kredi Kayıt Bürosu sorguları ile kişisel bilgilere ulaştı. Ulaşılan kişisel veriler, üçüncü kişilere satılarak gizlilikten çıktı. Bilgilerin telefon ve elektronik haberleşme programı gibi yollarla 1 Ocak ve 16 Şubat 2019 tarihleri arasında iletildiği ortaya çıktı.

Son olarak Yapı Kredi Bankası’nda meydana gelen olayda, binlerce banka müşterisinin kişisel bilgileri gizli olmaktan çıkmıştı. Yapı Kredi’nin ardından bir şok da Fibabank’da meydana geldi.

Resmi Açıklama Geldi

Fibabank, kişisel bilgilerin satılması ile ilgili yaşanan olay hakkında resmi bir açıklama yaptı. Banka tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak – 16 Şubat 2019 tarihleri arasına dikkat çekildi. Banka, personelin Kredi Kayıt Bürosu sorguları sonucunda ulaştığı kişisel verileri üçüncü kişilere ilettiğine dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, veri sorumlusu sıfatını haiz olan Fibabanka AŞ tarafından kuruma yollanan kişisel veri ihlali bildirimiyle alakalı detaylar yer aldı. 1 Ocak ve 16 Şubat 2019 tarihleri arasında, banka personelinin Kredi Kayıt Bürosu sorguları sonrasında kişisel verileri ilettiği ortaya çıktı.

Teftiş Kurulu Olayı Doğruladı

İhlal, ihbar nitelikli bir arama neticesinde bankanın çağrı merkezine gelen arama sonucunda ortaya çıktı. Banka Teftiş Kurulu Başkanlığı, aramanın ardından konuyla ilgili incelemeler yaptı. İncelemelerin ardından olay doğrulandı, kimlik ve finans verilerinin etkilendiği açıklandı.

Fibabanka, yaşanan olayla bağlantılı olarak toplam 13 bin 500 kişinin etkilendiğini iletti. Konuya dair incelemeler hala devam ediyor. KVKK’nın 2021/194 sayılı kararı ile bildirim, kurumun internet sayfasında da ilan ediliyor.

Yaşanan bu olay, Yapı Kredi’de ortaya çıkan kişisel verilerin satılmasının ardından ikinci şok dalgası yarattı. Olayla ilgili incelemeler hala sürerken, toplam 13 bin 500 kişi ihlallerden etkilendiği detayı dikkat çekti.