Fibabanka’da Önemli İstifa!

Fibabanka’dan önemli bir istifa haber geldi. Bankanın Bilgi Teknolojileri, Bankacılık Operasyonları ve Destek Hizmetler’den sorumlu olan Genel Müdür Yardımcısı Orhan Hatipoğlu istifa ettiğini açıkladı. Üst düzey yönetimden gerçekleşen bu tür bir ayrılık haberi, bankacılık sektöründe son derece dikkat çekti.

Konu hakkında Fibabanka tarafından Kamuyu Aydınlatma Plarformu’na bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre Fibabanka Bankacılık Operasyonları ve Destek Hizmetler’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhan Hatipoğlu’nun istifa ederek görevinden ayrılma kararı aldığı belirtildi.

KAP’a konu hakkında yapılan açıklamalar sırasında, istifa sonrasında boşalan koltuğa hangi ismin geleceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu konuda bankacılık piyasasında çeşitli tahminler yapılmaya başladı bile. Orhan Hatipoğlu, bankanın üst yönetimine 31 Temmuz 2019 tarihinde gelmişti. Henüz yeni geldiği görevinden hangi sebeple istifa ettiği merak konusu oldu. Ancak istifanın nedenlerine de yer verilmedi. Yazın gelmiş olduğu üst düzey yönetim görevine daha önce görev yapan Adem Aykın’ın ayrılmasının ardından getirilmişti. Yeni ismin ise yakın zaman içerisinde açıklanması bekleniyor.