Fibabanka’da Üst Düzey Atama Gerçekleşti

Fibabanka aldığı yeni bir karar sonrasında üst düzey atama gerçekleşti. Banka Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir açıklamada bulundu. Bu açıklama çerçevesinde bankanın yönetim kurulu üyesi Seyfettin Ata Köseoğlu oldu. 23 Ocak 2020 tarihi itibariyle yeni atamanın gerçekleştiği öğrenildi.

Seyfettin Ata Köseoğlu Kim?

1960 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğan Ata Köseoğlu lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini ise Lehigh Üniversitesi Elektrik Mühendisliği okuyarak tamamladı. Boston Üniversitesi’nde yaptığı başarılı çalışmaların ardından M.B.A derecesi almayı başarmıştır.

Çalışma hayatına ilk olarak 1993 yılında İktisat Bankası bünyesinde başlayan Ata Köseoğlu çeşitli bankalarda da çalışmıştır. Bu noktada Bear Stearns, Societe Generale Yatırım Bankalarında da çalışma performansı göstermiştir. 2002 ile 2011 yılları arasında Credit Suisse First Boston Bank’ta Managing Directör ve CEO olarak görev yaptı. BNP PAribas/TEB firmasında uzun dönem boyunca Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak görevine devam etti. 1 Temmuz 2011 yılından itibaren ise Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı olarak görevine devam ediyordu. Yeni atama sonucunda Fibabanka Yönetim Kurulu üyesi olduğu açıklandı.