Garanti Bankası Konut Kredi Faizlerini İndirdi!

Konut sektörünü canlandırmak ve bu noktada bankaları harekete geçirmek için pek çok banka konut kredilerinde arka arkaya faiz indirimi uygulamaya başladılar. Bu noktada faiz indirimi yarışına Garanti Bankası’da katıldı. Garanti Bankası tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Özel bankalar arasında yer alan Garanti Bankası konut kredisini yüzde 1.02 seviyelerine kadar çektiğini duyurdu. Piyasada bankalar arasında bir yarış olduğu da ifade ediliyor.

Konut kredisi indirimleri devam ederken Garanti Bankası tarafından hafta başında indirim yapıldığı müjdesi verildi. Banka bundan sonra konut kredisi faizini yüzde 1.02 seviyelerinden sunacağını belirtti. Konut kredisi sunan banka 120 ay vade imkanı da sunuyor. 100 bin liralık bir kredi almak isteyen müşteriler geri ödemesi 173 bin lira olarak ödeme yapacak. Geri ödeme taksitlerinin ise aylık bazda 1448 lir olması bekleniyor.

Garanti BBVA tarafından sunulan konut kredisi imkanlarında, konut kredisi sunacak olan vatandaşlar için kredi masrafları da belirlendi. Toplam olarak 1446 liralık kredi masrafının alınması bekleniyor. Piyasada çeşitli faiz oranlarına sahip olan pek çok banka bulunuyor. Vatandaşların bütçelerine ve ödeme koşullarına yönelik, kendi içlerinde tercih yapmaları bekleniyor. Bu noktada Albaraka Türk’ün piyasadaki en uygun faizli konut kredisini sunduğu belirlendi. 60 ay vadeli olmak şartı ile yüzde 0.97 seviyelerinde sunduğu konut kredisi ile birlikte vatandaşlara kolay ödeme imkanlarının da sunulduğu açıklandı.