Garanti Bankası Online Sınav Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası Online Sınav Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası Online Sınav – Dijitalleşmenin artması ile birlikte pek çok banka sınavlarını çevrimiçi ortamda gerçekleştirmeye başlamıştır.

Zamandan ve maliyetten tasarruf edilmesini sağlayan online banka sınavları aracılığıyla adaylar internet erişiminin olduğu her yerde sınavlarına girebilmektedir.

Garanti Bankası Online Sınav

Bankalar tarafından hazırlanan sınav süreçleri iki çeşitte gerçekleşmektedir. Biri sözlü mülakat, diğeri ise yazılı sınavdır. Bankalar ilk olarak yazılı sınav gerçekleştirmekte, yazılı sınavdan başarılı olan adayların özgeçmişleri incelenmekte ve bu adaylar arasından tercih yapılarak sözlü mülakatlara davet oluşturulmaktadır. Garanti Bankası, dijitalleşen iş dünyasına ayak uydurmak amaçlı yurt içi ve yurt dışı personel alımlarını dijital ortamda gerçekleştirmeye başlamıştır.

Özellikle Garanti Bankası Online Sınav şu pozisyonlarda kullanılmaktadır.

“Servis ve operasyon yetkilisi, uzman yardımcılığı ve yardımcısı ve management trainee” gibi banka pozisyonları için çevrimiçi mülakat ve sınav düzenlemektedir.

Garanti Bankası Online Sınavları

Garanti Bankası tarafından düzenlenen banka sınavları da iki aşamalıdır. Adaylar ilk olarak yazılı sınava tabi tutulmaktadır. Garanti Bankası tarafından açılan iş ilanına başvurmak için adayların öncelikle bankanın resmi internet sitesi üzerinden başvuru formunu doldurması gereklidir. Bu formla birlikte adaylar talep edilen başvuru şartlarını yerine getirmelidir. Günümüzde hiçbir banka iş başvurusunu elden, direkt olarak almamaktadır. E-posta yoluyla da iş başvurusu kabul eden banka sayısı günden güne azalmaktadır. Bankalar artık iş başvurularını kabul ettiği ve kendilerine özel olan bir sistem kullanmaktadır.

Bu sistem üzerinden başvurusunu yapan adaylar, başvurularına ek olarak özgeçmişlerini de göndermek zorundadır. Özgeçmiş bilgileri içerisinde yer alan iletişim bilgileri üzerinden İK yetkilileri adaylar ile iletişim kurmaktadır. Adayın başvurusu kabul edildiği takdirde, kendisine Garanti Bankası İK yetkilisi tarafından bir bilgilendirme e-postası gelecektir. Bu posta içerisinde adaya ait bir kullanıcı adı, şifre ve sisteme giriş yapacakları internet sitesi yer alacaktır. Adaylar bu site üzerinden başvurularını, mülakat süreçlerini, sınav sonuçlarını takip edebilmektedir. Aynı zamanda yine aynı internet sitesi (ya da banka sistemi) aracılığıyla adaylar sınavlarına girebilmekte ve online mülakat aşamasını gerçekleştirebilmektedir.

Sınav Soruları

Garanti Bankası online sınav soruları içerisinde genel yetenek soruları, dikkat, mantık ve zeka soruları ile kişilik envanter soruları yer almaktadır. Başvuru yapan adayın herhangi bir şekilde genel merkeze gitmesi ya da İK yetkilisi ile birebir, fiziki olarak aynı ortamda bulunması gerekmediğinden bu sorular daha çok adayı tanımaya, iş performansını ölçmeye ve adayın kişilik özelliklerini tespit etmeye yönelik olmaktadır.

Banka tarafından gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yaptıktan sonra adaylar, yazılı sınavlarını bu sistem üzerinden gerçekleştirmektedir. Sınav, bankaya ait olan canlı müşteri hizmetleri destek ekibiyle gerçekleşmektedir. Buradaki destek ekibinin büyük bir bölümünü de İK yetkilileri oluşturmaktadır. Yazılı sınav aşaması yaklaşık olarak 60 dakika sürmektedir. Bu sınavdan başarılı olan adaylar, online videolu mülakat görüşmesine davet edilmektedir. Videolu mülakatlar da aynı sistem üzerinden gerçekleşmektedir.

Garanti Bankası Yazılı sınav bölümünde sorulan ilk 15 soru, adayı tanımak amaçlı sorulan ve kişilik envanter testine dahil olan sorulardır.

Bu sorular:

  • Bize kendinizden bahseder misiniz?
  • 5 adet güçlü yönünüzü yazar mısınız?
  • En zayıf yönlerinizi belirtir misiniz?
  • Maaş beklentiniz nedir? Lütfen bir sayı aralığı belirtiniz. Örn: 2.500 – 5.000 TL
  • İnsanlar sizi tanımlarken hangi 5 özelliğinize dikkat çeker?
  • Neden bankacılık mesleğini tercih ettiniz? Kısaca anlatınız.
  • Daha önce bankacılık deneyiminiz oldu mu? Olduysa kısaca bahsediniz.

Genel yetenek sınavı ise en az 40 sorudan, en fazla 60 sorudan oluşan bir bölümdür. Genellikle 45 dakikalık bir zaman dilimi verilir. Bu bölümde adaylara güncel ekonomi, finans ve siyasi haberler, gündemdeki olaylar, bankaya ait bilgiler, bankacılık bilgisini teyit etmeye yönelik sorular, bankacılık terimlerinin yer aldığı sorular, görsel ve hafıza soruları, dikkat, zeka ve mantık soruları, mezun olunan alana yönelik alan bilgisi soruları sorulmaktadır.