Garanti Bankası ve Akbank Geçici Süre ile Şube Kapatma Kararı Aldı

Garanti Bankası ile Akbank, dünyada hızlı bir şekilde yayılan ve Türkiye’de de her geçen gün vaka sayısının arttığı görülen koronavirüs salgını nedeniyle geçici süreli olarak şube kapatma kararı aldı. İlk şube kapatma kararı Garanti Bankası’ndan geldi.

Dünyada binlerce kişinin test sonucunun pozitif çıkması ve Türkiye’de de 9 kişinin vefat etmesinin ardından bankalar gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Bankacılık hizmetlerinin aksamaması adına da çeşitli tedbirler alınıyor. Yaşanan salgın nedeniyle hem çalışan personellerini hem de vatandaşları/müşterileri korumak isteyen bankaların aldığı önlemlerden biri de şube kapatma oldu. Garanti Bankası alışveriş merkezi ve büyük iş merkezlerinde bulunan şubelerini geçici süre ile kapatacağını duyurdu.

İlk Açıklama Garanti’den

Konuya yönelik olarak ilk açıklama Garanti Bankası’ndan geldi. Garanti Bankası yapılacak geçici süreli şube kapatma ile ilgili olarak müşterilerine SMS yoluyla bilgilendirme mesajı yolladı. Banka tarafından yollanan bilgilendirme mesajının içeriği şu şekilde yer aldı:

“Değerli müşterimiz, Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemeye ve toplum sağlığını korumaya destek olmak amacıyla bir dizi önlem alıyoruz. Bu önlemler kapsamında AVM’ler ve büyük iş merkezlerindeki şubelerimizde hizmet vermeyi, 18 Mart Çarşamba gününden itibaren geçici bir süre durduruyoruz. Şubelerimiz hizmet vermeye başladığında sizi tekrar bilgilendireceğiz. Bu süre içerisinde işlemlerinizi Garanti BBVA Mobil ya da internet bankacılığından, ATM’lerimizden veya 444 0 333 Müşteri İletişim Merkezimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.”

Akbank Perpa İstanbul Şubesi Kapatıldı

Bir diğer açıklama ise Akbank’tan geldi. Akbank, müşterilerini bilgilendirmek amacıyla SMS yolu ile bilgilendirme mesajı yolladı. Akbank tarafından yollanan bilgilendirme mesajının içeriği de şu şekildeydi:

“Sevgili Akbanklı, senin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla PERPA/İSTANBUL şubemiz 20 Mart tarihinden itibaren hizmetine geçici bir süre ara vermiştir. Şubemiz hizmet vermeye başladığında seni tekrar bilgilendireceğiz. İşlemlerini Akbank Mobil, Akbank İnternet, 444 25 25 no’lu Müşteri İletişim Merkezimizden ve ATM’lerimizden gerçekleştirebilirsin.”