Garanti Bankası’ndan Yeni İhtiyaç Kredisi Duyurusu

Garanti Bankası'ndan Yeni İhtiyaç Kredisi Duyurusu
Garanti Bankası'ndan Yeni İhtiyaç Kredisi Duyurusu

Yeni tip koronavirüs pandemisi bağlamında kapanma kararlarının alınması sonrasında Garanti Bankası, uygun vade seçenekleriyle ihtiyaç kredisi vereceğini açıkladı.

Garanti Bankası, yaptığı yeni duyuru ile esnaf, çalışan ve emekli vatandaşlara uygun yeni kredi kampanyasını tanıttı. Salgın süresi boyunca milyonlarca vatandaş, uygun finansmanlara sahip kredi araştırması yaptı. Bu kapsamda kamu ve özel bankaları da, birçok farklı kampanya duyurusu gerçekleştirdi.

Salgın süresi boyunca vatandaşlara sağladığı katkılar ile bilinen Garanti Bankası da, yeni ihtiyaç kredisinin detaylarını sundu. 36 aya varan vade fırsatları ile, ihtiyaç kredisi verileceği açıklandı.

Resmi Siteden Duyuruldu

Garanti Bankası’nın resmi sitesinden yapılan duyuru ile, ihtiyaç kredisinin detayları da belli oldu. Banka tarafından gerçekleştirilen açıklama ile faiz oranları ve vade seçenekleri açıklandı. Bu bağlamda faiz oranları yüzde 1,69 ile 2,79 arasında değişebiliyor. Vadeler ise 36 aya varan seçenekler ile müşterilerin kullanımına sunuluyor.

Banka tarafından yapılan duyuruda kredinin emekliler, çalışanlar ve esnaflar için sağlanacağı belirtildi. Bu kapsamda emekli vatandaşlar da Garanti Bankası bünyesinde kredi alma şansına sahip olacak. Emekliler için hazırlanan kredilerin faiz oranı ise yüzde 1,69 olarak açıklandı. Mevcut açıklamada, emeklilerin Garanti BBVA Mobil veya İnternet Bankacılığı üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. Bu doğrultuda emekliler, şubeye yönlendirme derdi olmadan başvurularını tamamlayabilecek.

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni kredi fırsatından yararlanmak isteyen müşteriler, şubeye yönlendirilebiliyor. Bu bağlamda başvuru yapan kişiden ücret bordrosu, gelir belgesi veya gelir yazısı talep edilebiliyor. Kredinin onaylanıp onaylanmayacağı da, müşterilerin risklilik durumu neticesinde belli oluyor.

Garanti Bankası, faiz, ücretler ve vade ile ilgili süreçleri değiştirme hakkının saklı olduğunu dile getiriyor. Bu bağlamda müşteriler, kredi borcunun tamamen kapatmaması halinde maaşını farklı banka ya da finans kurumuna aktaramıyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisi faiz oranları, müşteriler özelinde değişebiliyor. Faiz oranlarının yanında risklilik durumuna göre kredi kullandırım da değişebiliyor. Sigorta primi ve kredi tutarı ile vadesi de, müşterilerin durumuna göre değişiklik gösterebiliyor.

Bu doğrultuda da birçok müşteri, Garanti’nin yeni kredi kampanyasına başvuru yapmaya hazırlanıyor.