Garanti BBVA 6. Kez DJSI’de Başarılı Oldu

Garanti BBVA 6. Kez DJSI'de Başarılı Oldu
Garanti BBVA 6. Kez DJSI'de Başarılı Oldu

Finans Gündem’de yer alan habere göre, Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “DJSI’e üst üste 6. kez yer alan Türkiye’den tek şirket olmamız, Garanti BBVA’nın, çevresel, sosyal ve yönetişim alanındaki uygulamalarının dünya standartlarındaki faaliyetlerimizin her alanına entegre edildiğini gösteriyor.” dedi.

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin (DJSI) Gelişmekte olan Piyasalar kategorisinde (DJSI – Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets) Garanti BBVA üst üste 6. kez yer alarak başarı gösterdi. 2015 yılında ilk defa Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olan Garanti BBVA, sürdürülebilirliği iş stratejisine ve gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerine entegre etmeyi başardı. Zorlu değerlendirmeler sonucunca tekrar DJSI’de başarılı oldu.

Sürdürülebilir Finans Alanında Destek Vermeye Devam Ediyoruz

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için hayata geçirdiğimiz inisiyatifler ve yenilikçi finansman modellerimizle, 15 yıldan fazla süredir sektörümüze öncülük ediyoruz. Gezegenimizin sağlığı için daha sürdürülebilir bir dünya yaratmamız gerektiğinin altını her fırsatta çizerken pandemi süreci sürdürülebilirliğin önemini bir kez daha kanıtladı. Salgın ve ekonomik etkileriyle mücadelede sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen şirketlerin çok daha başarılı olduğunu gözlemledik.

Garanti BBVA için olmazsa olmaz olan sürdürülebilirlik yaklaşımımızla, bu konuda elde edilebilecek en önemli başarılardan birini tekrar etmekten büyük gurur duyuyoruz. DJSI’e üst üste 6. kez yer alan Türkiye’den tek şirket olmamız, Garanti BBVA’nın, çevresel, sosyal ve yönetişim alanındaki uygulamalarının dünya standartlarındaki faaliyetlerimizin her alanına entegre edildiğini gösteriyor.

Pandemi döneminde günlük iş yapış şekillerimizi tamamen değiştirmek zorunda kalmamıza rağmen, zamandan ve mekandan bağımsız yürüttüğümüz sürdürülebilirlik çalışmalarımızla bu yıl da endeks içerisindeki başarımızı koruduk. Sürdürülebilir finans alanındaki ürün ve hizmetlerle müşterilerimize verdiğimiz destek ve danışmanlığın yanı sıra, kendimize koyduğumuz iddialı hedefleri daha da ileri taşıyarak sürdürülebilirliğe her yönden katkı sağlamaya devam edeceğiz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.