Garanti BBVA Denizden 30 Ton Atık Topladı

Garanti BBVA Denizden 30 Ton Atık Topladı
Garanti BBVA’nın DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile yapmış olduğu iş birliği doğrultusunda “Mavi Nefes Projesi” hayata geçirilmişti. Hayata geçirilen bu proje, deniz süpürgelerinin, denizlerdeki atıkları toplamasını sağlamakta. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, projenin hayata geçirildiği günden bu yana yaklaşık 30 ton atık toplandığı ve bu atıkların 11 tonunun poşet, pet şişe ve benzeri plastik atıklardan oluştuğu belirtildi.

“Mavi Nefes Projesi”nin 6 aylık raporunun sonuçlarına göre, deniz süpürgeleri, yaklaşık 30 tonluk atığı geri dönüşüme kazandırdı. 21 Eylül 2021–Mart 2022 tarihleri arasındaki süreci kapsayan raporda, deniz süpürgeleri, 28 bin 290 kilogram ile yaklaşık 30 tonluk atığı geri dönüşüme kazandırdığı açıklandı. Deniz süpürgeleriyle toplanan atıklar, yaklaşık 25 bin kişinin günlük ürettiği atığa eşit durumda.

Marmara Denizi’nden 30 ton atık çıktı

Toplanan atıklara bakıldığında, 3’te 1’inin, yani 11 tonunun, poşet, pet şişe ve benzeri plastik atıklardan oluştuğu belirtildi. Marmara Denizi’nden 2,7 ton giyim ve tekstil malzemesi, 2,5 ton metal, 1,8 ton balık ağı gibi balıkçılık atıkları ile 4,5 ton deniz salyası ve deniz çöpü toplandığı raporlandı.

Projenin başladığı günden bu sırasıyla Kocaeli, İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirilen çevrim içi eğitimlerle de toplam 107 kurumda eğitim verildiği ve 20 bin 371 öğrenci ve öğretmene ulaşıldığı belirtildi.