Garanti BBVA ‘SWIFT Gelen Takip Raporu’ Hizmetini İnternet Bankacılığına Taşıdı

Garanti BBVA 'SWIFT Gelen Takip Raporu' Hizmetini İnternet Bankacılığına Taşıdı
Garanti BBVA tarafından yapılan açıklamaya göre, bireysel ve tüzel müşterilerin, yurt içi ve yurt dışı bankalardan hesaplarına gelecek olan para transferlerinde (SWIFT), işlemlerini Garanti BBVA İnternet Bankacılığı içerisinde yer alan “SWIFT Gelen Takip Raporu” hizmetiyle takip edebilecekler.Oluşturulan yeni hizmet ile ilgili olarak açıklama yapan banka Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, “‘SWIFT Gelen Takip Raporu’yla, müşterimiz hesaplarına gelecek bankalar arası para transfer işlemlerini tüm detayları görüntüleyebiliyor ve nakit akışlarını daha rahat planlayabilecekler” dedi.

Bu hizmet sayesinde banka müşterileri, transferlerin başlangıç tarihini, aracı banka detaylarını, statüsünü, işlem süresini ve hesaba geçecek tutar bilgilerini kolay bir şekilde görebilecek, takibini gerçekleştirebilecek.

Türkiye’den katılan ilk banka

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, bankanın, SWIFT tarafından 2017 yılında başlatılan Global Payment Innovation’a (GPI) Türkiye’den katılan ilk banka olduğuna dikkat çekti. Edin açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“2018 yılında ise SWIFT GPI geçişini tamamlayarak, yurt içi ve yurt dışındaki bankalara SWIFT aracılığıyla gönderilen para transfer işlemlerinin Garanti BBVA İnternet’ten takip edilebilmesini sağlamaya başladı. Ağustos 2020’de ise SWIFT’in uluslararası para transfer işlemleriyle ilgili geliştirdiği Swift GPI Ön Doğrulama (Pre-Validation) adlı yeni hizmetinin dünya genelinde entegrasyonunu tamamlayan ilk banka oldu.

Şimdi ise, Garanti BBVA İnternet üzerinden sunmaya başladığımız ‘SWIFT Gelen Takip Raporu’ hizmetiyle, müşterilerimiz, hesaplarına gelecek bankalar arası para transfer işlemleriyle ilgili tüm detayları görüntüleyebiliyor ve böylelikle nakit akışlarını daha rahat planlayabilecekler. Garanti BBVA olarak, sektörde fark yaratan yenilikler sunmaya, bu sayede müşterilerimizin beklentilerini karşılayarak finansal sağlıklarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”