Garanti BBVA’dan IBAN Olmadan Transfer

Garanti BBVA'dan IBAN Olmadan Transfer
Garanti BBVA'dan IBAN Olmadan Transfer

Garanti BBVA’da, FAST ve Kolay Adres uygulamaları ile IBAN olmadan para transferi sunduğunu açıkladı. Artık Garanti BBVA müşterileri haftanın her günü ve 24 saat boyunca kolaylıkla para transferi gerçekleştirebilecekler. Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı olan Ebru Dildar Edin, “Garanti BBVA olarak, TCMB’nin hazırlıklarını tamamladığı yeni ödeme sistemi FAST’a ve Kolay Adresleme Sistemi’ne hızla dahil olduk.” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 18 Aralık 2020’de başlayacak olan haftanın her günü ve 24 saat gerçekleştirilebilecek para transfer sistemi olan FAST’a (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Garanti BBVA’da dahil oldu.

Artık Para Transferi Daha Kolay

Garanti BBVA tarafından yapılan açıklamaya göre müşteriler, IBAN bilgilerine ihtiyaç duymadan para gönderme işlemlerini gerçekleştirebilecek. Kolay Adresleme Sistemi üzerinden cep telefon numarası, pasaport numarası, e-posta adresi ya da kimlik numarası ile gerçekleştirebilecekler. Fonların Anlık ve Sürekli Transferi sisteminin aktifleşmesi ile para transferi de kabul edilecek.

Garanti BBVA Mobil’e giriş yapıldıktan sonra Vadesiz Hesap Detayından “Kolay Adres Tanımla” seçeneği seçilecek ve IBAN numarası ile eşleştirebilmek adına bilgi eklenecek. Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, ‘Teknoloji ve dijitalleşmeye 20 yıldan uzun süredir yatırım yapan Garanti BBVA olarak, TCMB’nin hazırlıklarını tamamladığı yeni ödeme sistemi FAST’a ve Kolay Adresleme Sistemi’ne hızla dahil olduk. Yeni sistemle, müşterilerin farklı bankalar arasındaki para transferlerinde zaman kısıtlaması artık ortadan kalkıyor. Bu konuda bankamızın alt yapısını hızlıca hazır hale getirdik.” dedi.